Alo!

SNEŽANA KRITIČNO, PREBAČENA NA VMA!

-

Snežana Rudinac

(24) iz Kraljeva, koja je teško povređena u Bečićima, kada je na nju i njenog verenika Miloša Vukomanovi­ća (25) iz

Žitkovca kod Zvečana automobilo­m naletala slikarka Emina Adrović (23) iz Budve, ćerka vlasnika luksuznog hotela na Svetom Stefanu, prebačena je prekjuče iz bolnice u Risnicu na VMA u Beograd, rečeno je za „Alo!” u hotelu u kojem je radila. Snežana Rudinac je u teškom stanju, a bila je smeštena u bolnici u Risnu i na intenzivno­j je nezi.

- Ona ima povrede mozga, nagnječenj­e grudnog koša, kao i prelom natkolenic­e i potkolenic­e. Na kiseoniku je i ne može da komunicira izjavio je za „Alo!“neurohirur­g Aleksandar Knežević iz bolnice u Risnu.

Zbog sumnje da je izazvala nesreću, u kojoj je poginuo Snežanin verenik Miloš Vukomanovi­ć (25) iz Žitkovca kod Zvečana, u pritvoru se nalazi Emina Adrović. D. Ć. u subotu će davati pomen svom dečaku, koji se sa ekskurzije na Divčibaram­a nije vratio tog nesrećnog 12. juna. Tuga i bol za sinom su sve jači, ostaje velika praznina u njihovim srcima koja nikada neće biti popunjena.

Alekse nema, ali je za roditelje još sa njima.

- Osetili smo njegov miris, moja žena i ja, nekoliko puta u kući. Mislili smo da možda grešimo, ali je i tašta to potvrdila. On je još tu sa nama, osećamo ga na svakom koraku - skrhan od bola kaže otac Vladimir, koji zajedno sa suprugom Marinom svakog dana posećuje Aleksinu večnu kuću.

- Sve nam se srušilo njegovim odlaskom. Taman smo se skućili, sve rešili i stavili na svoje mesto. Ne da nam đavo na ovom svetu da budemo mirni. Napravili smo nadgrobni spomenik od belog kamena za našeg anđela, da bude lep. Aleksin deda je zahtevao da leži pored, da bude bliže svom unuku kad umre - kroz plač priča Vladimir.

On je za „Alo!“rekao da je 16. jula isteklo mesec dana pritvora Vukašinovi­ću, kome je prvo određeno da se brani sa slobode, a onda

je vraćen iza rešetaka. Tog 12. juna, vozeći „tojotu“, naleteo je na Divčibaram­a na kolonu učenika i Aleksu usmrtio, a dve devojčice povredio.

- Uzdam se u tužioca. Ograničenj­e brzine na tom putu je 30 kilometara na sat, a on je vozio 70, dok je na zadnjem sedištu sedelo njegovo dete. Vidljivost je bila 200 do 250 metara. Držao je mobilni i cigaretu u ruci kad se nesreća desila, a na suslušanje je došao sa dva advokata i timom lekara. Verujem u pravdu - navodi Vladimir.

Prema njegovim rečima, istraga još traje jer je potrebno obaviti stručno veštačenje o tome kakvi su bili uslovi za vožnju kada je vozač usmrtio Aleksu.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia