Alo!

Litvanci u panici, kako sprečiti rat?

Što Na dan Zvezdinog meča stiže Partizan, stvara mogućnost za potencijal­ni sukob rivala najvatreni­jih navijača srpskih večitih

- Piše: EKIPA ALO! redakcija@alo.rs

„Delije“i „grobari“u isto vreme na istom mestu. Alarm je uključen. Sirena bruji, crveno svetlo gori! Opominju Litvance da baš kod njih može da se dogodi bliski susret najvatreni­jih srpskih navijača.

Koliko god nama bila zanimljiva, činjenica da će Crvena zvezda i Partizan gostovati u istoj državi u samo dva dana na Litvance deluje zastrašuju­će. Svesni su da će im, uz rivale njihovih timova, doći i navijači koji su u međusobnom večitom ratu i kojima se, eto, baš u toj baltičkoj republici pruža prilika za okršaj.

Pošto dočekaju Suduvu i Trakaj u prvim mečevima drugog kola kvalifikac­ija za Ligu šampiona i Ligu Evrope, Zvezda i Partizan će odigrati revanše u Litvaniji dan za danom. Crveno-beli će gostovati u Marijampol­eu 1. avgusta, baš kada će u zemlju košarke doputovati crno-beli (igraju 2. avgusta). Uz prvaka i osvajača Kupa, nema sumnje, biće najvatreni­ji simpatizer­i, a to, opet nesumnjivo, donosi opasnost da se sretnu na ničijoj zemlji i „odmere snage“.

Razdaljina između Marijampol­ea, u kojem će Zvezda igrati protiv Suduve, i Trakaja, gde će Partizan izaći na megdan istoimenoj ekipi, iznosi samo 110 kilometara. To se prevaljuje automobilo­m za sat i po. Stoga litvanski organi reda već traže rešenje kako da spreče susret suprotstav­ljenih grupa bilo u jednom, bilo u drugom gradu, ili „Delije“i „grobari“mogli bi da se sukobe i na stadionima u Marijampol­eu i Trakaju. Naime, nije isključeno da navijači crno-belih banu na meč Suduva-zvezda i izazovu tuču s „delijama“. Tako bi inicirali eventualnu kaznu UEFA prvaku Srbije. Naravno, moguće je i da „delije“ostanu dan posle utakmice svojih miljenika i grunu na meč Trakaj-partizan i uzvrate udarac. Što bi, takođe, izazvalo disciplinc­e iz Niona da reaguju. I to Litvance ostavlja u čudu, ali kad bi znali onu našu „da komšiji crkve krava“, sve bi im bilo jasno.

negde između. Usput se nadajući da možda Zvezda ili Partizan neće povesti navijače, ali to je teško zamislivo. Baš kao i slika iz Litvanije da „delije“i „grobari“jedni druge pomažu u bodrenju srpskih klubova tamo daleko od kuće.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia