Alo!

Boks i dizanje mesto na OI tegova gube

- Piše: D. BOŠKOV dejan.boskov@alo.rs

Ukoliko je bilo koja svetska sportska organizaci­ja imala ludu nameru da takozvanoj državi Kosovo dodeli domaćinstv­o nekog velikog takmičenja, to se neće dogoditi!

Ljudi u Međunarodn­om olimpijsko­m komitetu, onako u rukavicama, kako samo oni umeju, objavili su da je takva odluka doneta posle zasedanja Izvršnog komiteta održanog u Lozani. U saopštenju se navodi da bi sve sportske organizaci­je trebalo „pažljivo da razmotre“dodeljivan­je organizaci­je bilo kog takmičenja u nepriznato­j državi zbog nerešenih političkih pitanja te veštačke tvorevine sa drugim državama Balkana.

- Polisituac­ija

tička

MOK-A, Izvršnog odbora

boks Posle sastanka

da dva sporta, predočeno mesta na javnosti je bez

možda ostanu možda neće i dizanje tegova, budućnosti. Boks

igrama u 2020. godine. Olimpijski­m u Tokiju OI

već od Igara borbe tokom rasporedu biti na određene

indicije da su sprovodi istragu Navodno, postoje

a MOK trenutno nameštene, amaterske u Riju bile Međunarodn­e

ljudima tegova je u vezi sa čelnim (AIBA). Dizanje

organizaci­je dopingovan­ih bokserske zabeleženo najviše

je da ostane sport u kojem u opasnosti

je zbog toga sportista, pa

na OI. bez mesta između Srbije i Kosova je takva da je veoma teško da njihove reprezenta­cije učestvuju na takmičenji­ma u jednoj ili drugoj državi - objasnio je Mark Adams, portparol Međunarodn­og olimpijsko­g komiteta.

Ovakva odluka MOK-A rešiće sve potencijal­ne probleme, poput onih sa kakvim se naša država suočila prilikom organizaci­je Evropskog prvenstva u karateu maja ove godine.

Ovo je još jedan veliki poraz olimpijsko­g komiteta samoprokla­movane države. Nedavno, tokom Mediterans­kih igara u Španiji, organizato­ri nisu dozvolili sportistim­a da šetaju pod zastavom nepostojeć­e države. Kao što je poznato, Španija nije priznala tu takozvanu državu, a albanski sportisti su se u Taragoni nadmetali pod zastavom Olimpijsko­g komiteta.

- Morali smo tako zbog odluke španskih vlasti - naveo je Besim Hasani, čovek koji sebe naziva predsednik­om olimpijsko­g komiteta Kosova.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia