Alo!

Ovako šampioni RAZBIJAJU!

Mađari dobili lekciju koju će dugo pamtiti - 8:5

- Piše: D. BOŠKOV dejan.boskov@alo.rs

E, ovo se zove dranje! Srbija je u polufinalu Evropskog prvenstva. I to posle fenomenaln­e partije protiv Mađarske - 8:5 (4:0, 1:1. 2:2, 1:2).

Ekipa Dejana Savića održala je pravo malo vaterpolo predavanje reprezenta­ciji koja je godinama važila za našeg najvećeg rivala u bazenu. Posle prve četvrtine bilo je 4:0. Mađare je otvorio Prlainović. Sa levog krila je realizovao igrača više. Onda je Filipović lansirao projektil sa distance kojim je praktično pocepao mrežu. Dva gola Jakšića i bilo je jasno da su

naše severne komšije potopljene.

Uz sve to, odbrana je bila vrhunska. Ma Mađari nisu mogli ni da priprete Mitroviću, čak i kada su imali igrača više. Stigli smo i do 5:0. Posle sjajne akcije strelac je bio Vico. I nastavili su Savićevi izabranici u istom ritmu. Lomili su rivala, koji nije znao gde se nalazi, ali nisu uspevali da pogode. Pijetlović je imao sjajnu priliku, bio je oči u oči sa golmanom Mađarske, ali je previše oklevao.

Da svi ovi hvalospevi nisu bili bezrazložn­i, najbolje svedoče reči poslovično opreznog i umerenog selektora Savića. Tokom jednog tajm-auta on se mirnim tonom obratio igračima, koji su i dalje bili pod velikim nabojem.

- Sve je OK. Odmorite se malo, izduvajte - rekao je Savić svojim izabranici­ma.

Tako je i bilo. Filipović i drugovi su prebacili u manju brzinu. Ali rezultat nije trpeo. Kao ni ambicije da se naša reprezenta­cija vrati tamo gde joj je i mesto - na šampionski tron!

Prvi gol Mađari su postigli krajem drugog perioda igre. Pogodio je Bedo. Naravno, Mađari su imali igrača više, pošto je drugo isključenj­e zaradio Ćuk. Taj Bedo je bio jedini raspoložen kod Mađara. Postigao je majstorski gol šraubom za 5:2. Ali odmah je stigao odgovor. Prlainović je prodao foru odbrani, pronašao samog Jakšića, a ovaj je trećim golom na meču odveo Srbiju na 6:2.

Na bombu Zalankija odgovorio je Filipović svojom bombom. Rezultat na kraju treće četvrtine bio je 7:3. Malo su nas zabrinuli „delfini“kada je Manherc iz kontre isplivao pred Mitrovića i uspeo da ga matira. A onda je Viktor Rašović stavio tačku. Pogodio je za 8:4. I plasman u polufinale.

 ??  ?? Sledeći rival „delfina“biće pobednik duela između Hrvatske
i Crne Gore
Sledeći rival „delfina“biće pobednik duela između Hrvatske i Crne Gore

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia