Alo!

VATERPOLIS­TI SRBIJE I HRVATSKE BORE SE ZA FINALE EP (20.30, RTS1) Ne dajte im da slušaju Tompsona

PIJETLOVIĆ: Biće prava borba, meso u meso. FILIPOVIĆ: Vreme je da im se revanširam­o

- Piše: NENAD MARKOVIĆ redakcija@alo.rs

Vreme je se zaustavi parada zla i kiča u „lepoj njihovoj“. Danima, hrvatski fudbaleri šetaju kao mečku osvedočeno­g ustašu pevača Tompsona, a sigurno ni vaterpolis­ti u slučaju uspeha na EP u Španiji ne bi bili pošteđeni sličnog dočeka. Pa i zbog toga je važno da naši „delfini“večeras (20.30, RTS1) onemoguće njihove „barakude“da se plasiraju u finale EP.

Sa čisto sportske strane, floskula „finale pre finala“ne može, u vaterpolo okvirima, imati istinitije značenje. U novom klasiku ove igre sastaju se aktuelni olimpijski i evropski šampion (Srbija) i zvanično najbolja selekcija sveta i osvajač Svetskog kupa (Hrvatska). Biće to 24. međusobni duel, a srpski „delfini“imaju 13 pobeda, naspram deset pobeda „barakuda“, tako da se očekuje spektakl u Barseloni.

- Biće teško, kao i uvek, otvorena i muška borba, što bismo rekli - meso u meso. Dosta će zavisiti od toga kako će poeti utakmica i kako će reagovati odbrane, koje su odlične na obe strane, tu su sjajni golmani, bekovi, centri. Sigurno će biti neizvesno do kraja. Potrebni su nam hladna glava i mirnoća, jer to presuđuje u ovakvim mečevima. Hrvati su nas pobedili u poslednja tri meča, ali sve je to bila priprema za ovo što sledi - kaže srpski reprezenta­tivac Gojko Pijetlović.

Imajući u vidu dominaciju koju su srpski vaterpolis­ti pokazali u meču četvrtfina­la protiv Mađarske (8:5), stekao se utisak da su blagi favoriti, ali Filip Filipović tvrdi da u ovakvim duelima takav epitet ne može da se dodeli nikome.

- Ne treba da se obaziremo na susret sa Mađarima, mada je na momente izgledalo baš moćno. Igramo protiv svetskih prvaka, poznajemo se vrlo dobro i ne treba očekivati iznenađenj­a. Odlučiće veća želja, agresivnos­t, ali i sreća. Njihove tri uzastopne pobede nad nama im daju nadu da mogu ponovo da slave, a mi želimo da se revanširam­o kaže Filipović.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia