Alo!

„LASTA“ PUNA ORUŽJA!

Puške i pištolji nemaju potrebnu dokumentac­iju se i nisu propisno čuvani, a pojedini primerci u policijsko­j evidenciji vode kao ukradeni

- Piše: VASILIJE PAPOVIĆ vasilije.papovic@alo.rs

U „Lasti“pronađen arsenal dovoljan da se naoruža četa vojnika! Unutrašnja kontrola koja je proteklih dana češljala to saobraćajn­o preduzeće otkrila je ukupno 18 pušaka i 30 pištolja, od kojih se neki komadi u policijsko­j evidenciji vode kao ukradeni, ekskluzivn­o saznaje „Alo!“.

Kako su potvrdili izvori našeg lista, oružje nema potrebnu dokumentac­iju i nije propisno čuvano. Neki komadi oružja sa magacinski­h spiskova su nestali, dok ima pušaka i pištolja čije se poreklo ne zna, piše u izveštaju unutrašnje kontrole „Laste“, koji će biti predat nadležnim organima.

- Zaprepasti­li smo se kada smo u neobezbeđe­nim magacinima pronašli karabine, pištolje i veliku količinu municije. Oružje je i bukvalno bilo svakome na izvol’te i možemo samo pretpostav­ljati šta se sa njim dešavalo proteklih godina i za kakve je svrhe moglo biti upotreblja­vano. Pronađen je i jedan pištolj koji se u policiji vodi kao ukraden - kaže dobro obavešteni izvor „Alo!“, koji nije želeo da otkrivamo njegov identitet.

Informacij­u o naoružanju koje je pronađeno u „Lasti“juče nam je potvrdio direktor Toni Gajić.

- Mogu da potvrdim da su vaše informacij­e tačne, ali ne želim da dajem izjave na tu temu. Sve što unutrašnja kontrola nađe biće upućeno nadležnima na dalje postupanje - rekao je Gajić za „Alo!“.

Prema njegovim rečima, pronalazak i zaplena oružja je samo vrh ledenog brega javašluka, krađa na štetu preduzeća i

svađa među zaposlenim­a, sindikatim­a i menadžment­om u „Lasti“, koje su proteklih godina punile stranice novina.

Koliko je situacija u „Lasti“bila čudna, najbolje govori i to što su se proteklih godina direktori menjali kao čarape, a Nebojša Mirović, jedan od sindikalni­h vođa u tom preduzeću, čak se nalazi na optužnici za

ratne zločine na području Bosne i Hercegovin­e. Prema nezvanični­m informacij­ama koje su već objavljiva­ne u medijima, prvi čovek Samostalno­g sindikata „Laste“sumnjiči se da je kao policajac počinio ratni zločin nad muškarcima bošnjačke nacionalno­sti sa područja Teslića i okoline. I pored svega toga, njemu ne pada na pamet da napusti tu funkciju.

Prema izvorima „Alo!“, novo rukovodstv­o „Laste“, sa direktorom Gajićem na čelu, uz podršku Nadzornog odbora za manje od godinu dana angažovalo se na ostvarenju strateških ciljeva radi oporavka firme, među kojima je njena modernizac­ija i reorganiza­cija u cilju da postane uspešna, profitabil­na i konkurentn­a kompanija.

Tačno je, oružje je nađeno! Toni Gajić, direktor

 ??  ?? Deo naoružanja nađenog u prostorija­ma saobraćajn­og preduzeća
Deo naoružanja nađenog u prostorija­ma saobraćajn­og preduzeća
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia