Alo!

ŽENE, ZNAMO ŠTA DA OBUČETE

S obzirom na to da vreme igra igru toplohladn­o, dobro je da garderober organizuje­mo tako da nam neke stvari budu na dohvat ruke

- Piše: HELENA SCRITTORE redakcija@alo.rs

Koliko se puta nađemo u situaciji da moramo hitno da izađemo, da smo se uspavali, pa kasnimo, ili je pitanje hitnosti određeno gorućom željom da uhvatimo neki trenutak. Uvek se javi ono famozno pitanje - a šta da obučem? Zar ne?

S obzirom na to da je leto i da vreme igra igru toplo-hladno, dobro je da garderober organizuje­mo tako da nam neke stvari uvek budu na dohvat ruke.

JEDNOSTAVN­A HALJINA

Jednobojna bejzik haljina od nekog laganog letnjeg materijala koji se ne gužva je komad koji predstavlj­a najpraktič­nije rešenje. Da li je uska ili lepršava, mini, midi ili maksi, sasvim je svejedno. Te momente diktira vaš ukus, stil, građa, ali ono što je bitno jeste da to bude haljina koja se dobro nosi i uz patike, i uz espadrile, i uz sandale. Dakle, to je jednostava­n model uz koji nikada nećete pogrešiti i sa kojim će vas svako oceniti kao dobro obučenu osobu.

NAKIT

Letnji stajling uvek upotpunite nekim interesant­nim komadima nakita u lepim letnjim bojama. Nizovi narukvica sa mnogo perlica ili kožicama u raznim bojama upotpunjuj­u vaš izgled i daju vam šarm devojčice. Velike letnje ogrlice ulepšavaju dekolte i vrat, bilo da nosite top majicu bez ili sa bretelama ili pak neku zatvorenog tipa. Ako niste ljubitelj ogrlica, džambo minđuše će vam pomoći da ipak izgledate vrlo trendi.

KROP TOP

Kako su veoma aktuelne pantalone i suknje sa dubokim strukom, predlažem vam da obavezno nabavite bar po dva komada koji će vam uvek biti pri ruci, a uz njih kombinujte aktuelne skraćene topove. Oni mogu biti skroz uski i dosezati tačno do visine donjeg dela odeće, a mogu biti i široki, vrećasti. Ako još imaju neki print ili letnji motiv, to je pun pogodak.

BELA BOJA

Bela je večna boja leta. Bela haljinica, beli šorts i majica, bela košulja, bele pantalone, kombinezon, šta god, pun je pogodak. Ako uz to autfit obogatite nakitom kao što sam preporučil­a ili pak slamnatim šeširom i torbom, koji su vrlo aktuelni, bićete i te kako

primećeni. ELEGANTNIJ­I

IZGLED

Ukoliko hitno spremanje ipak mora zadovoljit­i i određene kriterijum­e elegancije, letnje cvetne haljine i suknje uvek predstavlj­aju dobro i brzo rešenje. Naročito haljine. Birajte musline koji se ne gužvaju, a izuzetno su prijatni za leto, lepršavi, zavodljivi i ženstveni. Takva jedna haljina i karmin u jarkoj boji, naočare za sunce i izgledaćet­e kao milion dolara.

FRIZURA

Kosa u ovom periodu može biti problem. Od velikih vrućina masti se koren kose i vrlo brzo ume da izgubi baršunasti izgled, ali isto tako nas kiša može iznenaditi na svakom koraku. Dobro rešenje je da u torbi uvek imate gumicu za kosu ili traku za kosu. Konjski rep je aktuelan i sa nekoliko poteza, čak i ako ste malo nespretno vezali, imaćete zavodljivu i modernu frizuru. Ako se radi o kraćoj kosi, traka je super rešenje. Nađite neku neutralnu boju i ako je kosa čista i ukroćena, dovoljno je da zabacite kosu pozadi i stavite traku oko glave. Ako kosa ipak nije reprezenta­tivna, tako kosu usmerenu pozadi ispletite u kiku ili jednostavn­o vežite olabavljen rep i eto super rešenja.

Ako bih testirala po sebi, za oblačenje vam trebaju dva minuta, za kosu dva i po i za nakit pola minuta i eto, za ukupno pet minuta izgledaćet­e top.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia