Alo!

Amerikanci videli GRUJINE GAĆE!

Vezista Liverpula zaustavlja­n i svlačenjem šortsa. Svilar zaustavio „milionere“u penal-ruletu

- Piše: Ž. VUJIČIĆ zeljko.vujicic@alo.rs

Mohamed

Salah je postigao gol za Liverpul

pošto 52 sekunde

je ušao u igru

Ako ne možeš da ga pobediš, bar ga zaustavi. Na bilo koji način, makar ga ostavljaju­ći u - donjem vešu!

Baš time se rukovodio Klaudio Gomes kad se dao u trk za Markom Grujićem. Visoki Srbin, dugog koraka, bio je neuhvatlji­v za omalenog Francuza, kome nije preostalo ništa drugo nego da posegne za Grujinim šortsom i tako ga maltene ostavi u gaćama pred 52.635 gledalaca na stadionu u Ist Raterfordu.

Na pomenutoj utakmici Međunarodn­og kupa šampiona u predgrađu Njujorka, naš reprezenta­tivac je ušao u igru u 62. minutu i ostao do kraja, doprinoseć­i trijumfu Liverpula nad Mančester sitijem. Vođstvo „građana“iz 57. minuta (Sane) anulirao je Salah u 63, da bi Mane u 94. iz penala postavio konačnih 2:1 za Klopov tim.

U revijalnom letnjem takmičenju, rasutom po svetu (osim u SAD, igra se i u Singapuru, Francuskoj i Portugalu), pobedu je upisala i „naša“Benfika. Dortmundsk­i „milioneri“su pali, doduše tek posle izvođenja jedanaeste­raca, i to zahvaljuju­ći Srbinu. Mile Svilar je branio mrežu lisabonski­h „orlova“svih 90 minuta (2:2), 90 65 45 29 na klupi na klupi a potom i u penal-ruletu (u tom takmičenju nema produžetak­a). I odbranio ključni šut, peti, Aleksander­u Isaku, omogućivši Salviju da stavi tačku na poraz Borusije.

U timu Benfike od početka meča u Pitsburgu bili su i Andrija Živković (odigrao prvo poluvreme) i Ljubomir Fejsa (na terenu do 66. minuta).

Srbi su na zapadu SAD sedeli na klupi. Kapiten naše reprezenta­cije, Aleksandar Kolarov, nije srećom bio akter teškog poraza Rome od Totenhema (1:4) u San Dijegu, a Nemanja Matić, njegov zamenik među „orlovima“, ostao je rezerva do kraja burnog dvoboja Mančester junajteda i Milana (1:1) u Karsonu. Burnom jer je meč tokom tople kalifornij­ske večeri odlučen tek posle izvedenih 26 penala! Murinjova ekipa je promašila manje šuteva - 9:8.

 ??  ?? Silom prilika
maneken: Grujić pokazao
donji veš
Silom prilika maneken: Grujić pokazao donji veš
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia