Alo!

NADA, ZA ALO!: MARKO PECARSKI, VELIKA KOŠARKAŠKA SAVETE MI DAJE I DEJVID ROBINSON

- Piše: D. BOŠKOV dejan.boskov@alo.rs

Bliži se dan kada će Beograd prvi put u istoriji biti domaćin NBA kampa „Košarka bez granica“. Prestonica Srbije će od 15. do 18. avgusta biti centar košarkaško­g sveta, pošto će kod nas pod nadzorom NBA igrača i trenera raditi najtalento­vaniji dečaci i devojčice od 17 godinа.

Jedan od momaka koji znaju šta učešće na takvom kampu može da donese igraču jeste i adut Partizana Marko Pecarski. On je u Los Anđelesu bio jedini predstavni­k Srbije na prethodnom izdanju tog kampa, februara ove godine.

- Utisci iz Amerike su stvarno fantastičn­i. Mnogo sam srećan što sam bio u prilici da predstavlj­am svoju zemlju na takvom događaju, koji okuplja najbolje iz celog sveta. A poseban utisak na mene su ostavili uslovi za rad, koji se retko gde mogu videti.

 Šta je najvažnije što si naučio na kampu, a što si uspeo da primeniš na sopstvenu igru?

- Najvažnija stvar sa kampa je što sam mogao da igram sa najboljim igračima mog godišta na planeti, da vidim gde sam u odnosu na njih i koliko treba da radim.

 Ko je od igrača i trenera na tebe ostavio poseban utisak i zašto?

- Radili smo sa sjajnim trenerima i igračima, koji su ili bivši NBA igrači ili su trenutno tamo. Pokušao sam stvarno da upijem sve što mi kažu jer nemate često priliku da radite sa takvim ljudima. Najviše mi se dopao rad sa Dejvidom Robinsonom i nerealno mi je bilo malo što treniram sa takvom legendom. Ispravljao nam je neke detalje u igri i davao razne savete. Neverovata­n je.  Da li si imao priliku da razgovaraš sa direktorom kampa Marinom Sedlačekom? bi bio vrhunski. Moraš da znaš da napraviš odnos sa ljudima oko sebe, da pričaš na terenu, bodriš i unosiš pozitivnu energiju, i samo tako možeš biti pravi lider.

 Ove godine Beograd je domaćin kampa. Ti kao učesnik događaja u SAD možeš da nam kažeš kolika je važnost za naše igrače i igračice da budu deo jednog takvog kampa?

- Naši igrači i igračice koji su pozvani treba da budu srećni jer je neko prepoznao njihov talenat i rad koji ulažu. Treba da maksimalno iskoriste kamp da što više nauče i da se takmiče sa svojim vršnjacima. Velika stvar za Beograd, Srbiju i našu košarku jeste činjenica da ćemo biti domaćini kampa ove godine i da ćemo ugostiti toliko poznatih i priznatih imena iz NBA.

 Da li ti je kamp približio NBA na bilo koji način, i koje tri stvari ti se najviše sviđaju kada je reč o NBA? Šta je to što privlači košarkaše

u NBA?

 ??  ?? Vladimir Grbić i Katarina Jonev Legenda NBA: Dejvid Robinson
Vladimir Grbić i Katarina Jonev Legenda NBA: Dejvid Robinson
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia