Alo!

Nikolu lova nije promenila

- Piše: D. BOŠKOV dejan.boskov@alo.rs

Najplaćeni­ji sportista u istoriji Srbije. Momak od 147 miliona dolara. Rekorder među košarkašim­a. Ovo su samo neki od epiteta koje je Nikola Jokić dobio od momenta kada je potpisao novi petogodišn­ji ugovor sa Denverom.

Ali kako Nikola sve to podnosi? Kako će se snaći sada kada ima i to breme na ramenima? Odgovore na ova pitanja pokušao je da da Majk Meloun, trener Nikolinog NBA kluba, a taj iskusni strateg nije ni najmanje zabrinut.

Kako kaže, ima nekoliko veoma dobrih razloga zbog kojih ga ne boli glava.

- Iskreno, ne očekujem nikakav problem. I ovog leta sam bio kod njega u Srbiji. Voleo bih da ljudi imaju predstavu ko je Nikola Jokić van terena. On je jednostava­n čovek. Želi da bude uz svoju porodicu, svoju devojku, da vodi računa o svojim konjima, da sedi pored reke... Nije čovek koji ide okolo i troši pare ili kupuje nakit. On je isti onaj stari Nikola Jokić rekao je Meloun za „jutjub“kanal Denvera.

A i ako Jokić bude „zastranio“i lova počne da ga menja, Meloun ima rešenje.

- Za mene je još bolja stvar to što pored sebe ima dva starija brata. Oni mogu da ga uhvate za kragnu ako zaluta - nasmejao se Meloun.

Šef struke NBA ligaša se potom uozbiljio pokušavaju­ći da navijačima tima iz Kolorada dočara kako Nikola razmišlja.

- On više od svega želi da pobeđuje i želi da bude okružen ljudima koji dele njegova shvatanja. Želi da igra na pravi način. Da, oduševljen je time što ima novi ugovor, ali nikada nisam video da je njemu novac bio u prvom planu. Ovaj ugovor je njegova nagrada za veliki rad koji je uložio, ali njemu novac nije prioritet. On želi da igra, želi da pobeđuje, želi da donese šampionski prsten Denveru - završio je Meloun.

 ??  ?? Nemanja, Nikola, Jokićeva devojka Natalija i Strahinja posle potpisivan­ja istroijsko­g ugovora
„Nikola je jednostava­n čovek“:
Majk Meloun
Nemanja, Nikola, Jokićeva devojka Natalija i Strahinja posle potpisivan­ja istroijsko­g ugovora „Nikola je jednostava­n čovek“: Majk Meloun

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia