Alo!

Nik Dučić odlazi u novembru!

-

Nik Dučić u novembru odlazi iz Bondstila! Američki pukovnik, našeg porekla, za proteklih nekoliko meseci stekao je veliko poverenje srpske zajednice na

KIM, ali shodno pravilima američke vojske i rotaciji zapovednik­a baze Bondstil, njega će na toj funkciji naslediti novi komandant.

Vojni analitičar Vlade Radulović nedavno je bio gost Nika Dučića u američkoj bazi i za naš list opistuje susret sa našim pukovnikom.

- Dučić je vrlo korektan, vrlo otvoren za saradnju i stalo mu je do srpske zajednice na KIM, tako da je jako rado viđen gost. Često obilazi naše crkve i manastire, pa i svoje vojnike vodi da obilaze srpske svetinje da bi ih upoznao sa srpskom tradicijom i kulturom. Međutim, shodno pravilima rotacije na devet meseci, on bi sredinom novembra trebalo da dobije naslednika na mestu zapovednik­a Bondstila - kaže Radulović za „Alo!“i dodaje:

- Što se tiče situacije na Kosmetu, kaže da je mnogo bolja u odnosu na to kakva je bila pre pet ili deset godina, ali naravno da i dalje ima tenzije i sporadični­h incidenata. Krivo mu je što se u medijima više pažnje ne posvećuje dobrim stvarima, u situacijam­a kada Albanci i Srbi sarađuju.

Što se tiče same baze, kako navodi Radulović, bolnica unutar Bondstila, odnosno njeno osoblje u prošlosti su često znali da priskoče u pomoć lokalnim meštanima, bez obzira na to da li je reč o Albancima ili Srbima. V. N.

 ??  ??
 ??  ?? Vlade Radulović u razgovoru sa Dučićem
Vlade Radulović u razgovoru sa Dučićem

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia