Alo!

Od Hotela „Partizan“ostalo samo zgarište

-

Hotel „Partizan“u Niškoj Banji, za koji je prošle godine na licitaciji traženo 310 miliona, više ne postoji. Uništen je u velikom požaru koji ga je zahvatio u petak naveče nešto pre 20 časova. Uprkos višesatnoj borbi vatrogasac­a, koji dežuraju i gase zgarišta, vatrena stihija je do ponoći potpuno uništila čitav objekat, na kojem je najpre izgoreo krov. Vatrogasci su gasili sa zemlje, penjali se na spratove, a kada je konstrukci­ja počela da se ruši od vrha nadole, koristili su za gašenje korpe na kranovima iz vazduha. Uspeli su da lokalizuju požar da se vatra ne širi na okolne objekte, ali pomenuti hotel je potpuno uništen.

Vatra je tinjala i u subotu popodne, te je jedno vatrogasno vozilo stalno posipalo vodom zgarišta da se ne bi ponovo razbuktala. Zbog loma, rušenih plafona i zidova, kompletan uviđaj nije mogao biti obavljen, pa i nema zvaničnog saopštenja o uzroku požara. Meštani su ubeđeni da je delo piromana i nagađaju uzrok, a lane je predsednik opštine Niška Banja napadnut baš zbog nekih nesuglasic­a oko privatizac­ije.

Naime, Hotel „Partizan“je 2004. kupio američki biznismen srpskog porekla Srba Ilić i od onda nije u funkciji. Vremenom je postao meta huligana koji su usput razbijali prozore i portale, a prema nekim pričama i stecište narkomana, koji su ulazili kroz razbijena vrata i prozore. Nekada elitni hotel, u kojem su se gostili poznati glumci iz Jugoslavij­e i inostranst­va, posećivale ga državne delegacije i boravili brojni strani turisti, tonuo je u zaborav zajedno sa Niškom Banjom. Srba Ilić ga je najpre pripojio svojoj firmi u Rumi, a potom je na hotel šapu stavila Poreska uprava i ponuđen je na licitaciji za 310 miliona dinara.

Međutim, zaintereso­vanih za kupovinu nije bilo. S. I.

 ??  ?? Ispituje se da li je požar podmetnut
Ispituje se da li je požar podmetnut

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia