Alo!

GORAN NIKOLAŠEVI­Ć (50) OPTUŽUJE KLJUČNOG SVEDOKA SARADNIKA Joksović prodavao stanove dva puta!

Nebojša Joksović je oteo novac od Darka Šarića i prevario kupce prodajući im četiri stana na Dedinju po dva puta

- Piše: D. ĆURUVIJA danica. curuvija@alo.rs

Nebojša Joksović Joksa (48), ključni svedok protiv Darka Šarića (48), prodavao je duplo stanove koje je izgradio u beogradski­m naseljima Dedinje i Voždovac, kaže za „Alo!“Goran Nikolaševi­ć (50), koji je bio direktor jedne od firmi u vlasništvu svedoka saradnika. Nikolaševi­ć navodi da je Joksović na taj način samo za stanove na Dedinju uzeo oko 2,5 miliona evra.

- Joksović je u ulici Baje Pivljanina sagradio četiri kuće od po 324 kvadrata. Te iste stanove je kasnije prodavao dva puta po nekih 600.000 evra. Takođe, za milion i po evra sagradio je zgradu u ulici Vojvode Stepe, a sve je to novac od Darka Šarića - navodi Nikolaševi­ć, koji je bio direktor u firmi u vlasništvu Joksovića „Dont plus“i „MNC grup“, kao i direktor u firmi „Ginis“u Beogradu.

On tvrdi da je sve radio po instrukcij­ama Joksovića, koji je od njega, kako kaže, tražio da nabavi mašine u inostranst­vu i uveze ih nezakonito.

- Za te mašine su rađeni falš papiri i menjani su brojevi šasija. Većina tih mašina je vraćena Joksoviću, koji i dalje sa njima radi - kaže naš sagovornik, koji naglašava da ima u malom prstu sva poslovanja Joksovića, kod kojeg je radio četiri godine.

On precizira da je Joksović kupio Šarićevim parama plac od 5,5 hektara na Zlatiboru za dva miliona evra, a da je četiri miliona evra dao za štampariju u Beogradu.

- O svemu tome posedujem dokumentac­iju, kao i to da je Joksović antidatira­o neke ugovore o kupoprodaj­i. Sve to želi da zadrži i zbog toga i dalje uporno lažno optužuje Darka Šarića - naglašava Nikolaševi­ć, koji se sklonio u Bosni, jer mu, kako tvrdi, Nebojša Joksović preti likvidacij­om.

Nikolaševi­ć otkriva i da je Joksović tokom pregovora o dobijanju statusa svedoka saradnika snimao tajno zamenika tužioca!

- Lično mi je rekao da je snimao tužioca. To je uradio malim diktafonom, koji je stavio u desni rukav. Ja sam mu ga kupio i pokazao mu kako funkcioniš­e.

Nekadašnji Joksovićev saradnik otkriva da ga je on baš prvi video u Pančevu, nakon što je pristao da svedoči protiv Šarića.

- Izgledao je loše, baš loše, u svakom smislu. Izgledao je kao grana, a psihički je bio sav rastresen. Dešavalo se mnogo puta da je plakao i govorio da se kaje zbog svega što je uradio. Predlagao je da nas dvojica zajedno pobegnemo negde i da se sklonimo dok se ne vidi šta će biti sa postupkom. Zbog toga sam išao u Bosnu da mu pravim lažni pasoš, ali nisam uspeo da mu ga uradim. Da sam uspeo, on ne bi svedočio protiv Šarića - kaže bivši direktor Joskovićev­ih firmi.

On ističe da je čak njegova rođaka Joksoviću bila advokat i da je preko nje dobijao instrukcij­e. - Vodio sam mu sva poslovanja u svim firmama i apsolutno znam da su sve pare od Darka Šarića. Napustio sam ga jer nije bio korektan prema meni. Prošao sam kao bos po trnju - dodaje Nikolaševi­ć.

 ??  ?? Obrće Šarićeve pare: Joksović
Prete mu likvidacij­om:
Goran Nikolaševi­ć Darko Šarić traži svojih sedam miliona evra
Obrće Šarićeve pare: Joksović Prete mu likvidacij­om: Goran Nikolaševi­ć Darko Šarić traži svojih sedam miliona evra
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia