Alo!

ALO! SAZNAJE Ani Korać zbog Soraje zabranili da uđe u Crnu Goru

ALI...

- Piše: DANIJEL RAKOČEVIĆ danijel.rakocevic@alo.rs

Na pasoškoj kontroli

Ani su rekli da ne može na more, i to zbog prijatelji­ce koja je na spisku „bezbednosn­o interesant­nih osoba“

Rijaliti zvezda Ana Korać uputila se juče sa Aerodroma „Nikola Tesla“redovnom linijom iz Beograda za Podgoricu kako bi otišla u posetu svojoj prijatelji­ci Soraji Vučelić.

Njih dve su planirale dobar provod i uživanje, ali je sve krenulo naopako još na aerodromu.

Kako „Alo!“saznaje, pošto je sletela u Crnu Goru, policijski službenici su Ani Korać prilikom pasoške kontrole saopštili da joj je zabranjen ulazak u njihovu zemlju!

- Ana je pokušala da sazna zbog čega ne može da pređe granicu, kada su joj rekli da „ima dovoljno razloga za to“.

Koraćeva je tada rekla da ona ne zna koji su to razlozi, a onda su joj saopštili da joj je ulazak zabranjen zbog toga što se druži sa Sorajom Vučelić i da ne može da uđe u Crnu Goru - kaže izvor za „Alo!“.

Ani Korać nije ništa drugo preostalo nego da se vrati za Beograd. Njena prijatelji­ca Soraja je već neko vreme u Crnoj Gori jer je njoj pak zabranjen ulazak u Srbiju! Sorajino ime našlo u registru bezbednosn­o interesant­nih osoba koje ne mogu da uđu u našu zemlju.

Soraja nije mogla da se iz Crne Gore ukrca u avion za Beograd, jer je označena kao visokorizi­čna osoba koja bi mogla da naruši javni poredak ili bezbednost Srbije i njenih građana.

- Soraja je krenula iz Crne Gore za Beograd, ali nije mogla da uđe u avion jer su joj već prilikom kontrole pasoša rekli da se pojavio problem. Tačnije, saopšteno joj je da je označena kao visokorizi­čna osoba jer se njeno ime našlo na spisku bezbednosn­o interesant­nih lica. Odmah je pozvala svog advokata i rekla mu kako stoje stvari i da sredi problem kako zna i ume - rekao je tada izvor „Alo!“.

Zabrana ulaska u Srbiju za Soraju još važi.

Inače, Soraji Vučelić je zabranjen ulazak u Srbiju po Zakonu o strancima, na osnovu kojeg se bez posebnog obrazložen­ja ulazak u zemlju može zabraniti stranim državljani­ma u cilju zaštite javnog poretka ili bezbednost­i Srbije i njenih građana. Spisak postoji odranije, ali je on nedavno proširen i tada je na njega dospelo i Sorajino ime. Imena u registru su tajna i čak se ni osobe koje su na spisku ne obaveštava­ju o tome, već one tek kada se pojave na graničnom prelazu saznaju da ne mogu u Srbiju.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia