Alo!

Umrle u zagrljaju BAKE I DEKE!

„Kraj potrage. Pronašli smo ih zagrljene, ni smrt nije mogla da ih razdvoji“, potvrdio porodični prijatelj Angelos Kontos

- Piše: EKIPA ALO! redakcija@alo.rs

Nema više nade! Za njima je tragala cela Grčka, ali Sofija i Vasiliki (9) nisu uspele da prežive požar koji je opustošio mesto Mati kod Atine. Njihova tela su pronađena i identifiko­vana u zagrljaju njihovih bake i deke, saopštio je privatni istraživač porodice Jorgos Cukalis.

Angelos Kontos, porodični prijatelj, potvrdio je da su nađena njihova tela.

„Kraj potrage. Pronašli smo ih zagrljene, ni smrt nije mogla da ih razdvoji“, napisao je Kontos.

Potraga za Sofijom i Vasiliki privukla je veliku pažnju javnosti, a cela priča je dobila obrt kada je njihov otac rekao da ih je prepoznao na jednom televizijs­kom snimku ponadao se da ih je spasao jedan brod. Nažalost, ispostavil­o se da to nisu bile njegove kćerke, već neke druge devojčice. U međuvremen­u, premijer Grčke Aleksis Cipras rekao je da preuzima punu političku odgovornos­t za smrtonosne požare u Atini, u kojima je život do sada izgubilo 88 ljudi, ali se strahuje da će taj broj u narednim danima biti još veći.

- Nikada nećemo pokušati da pobegnemo od svojih

odgovornos­ti - poručio je Cipras.

Grčki premijer je rekao i da ima indicija da je požar namerno izazvan.

Mediji su konstatova­li da se Cipras nije pojavljiva­o u javnosti od utorka, kada je proglasio trodnevnu žalost. Jedna stanovnica Matija kaže da su bili „ostavljeni da izgore kao miševi“.

 ??  ?? Tuga do
neba: Sofija i Vasiliki Izgoreli sa unukama
Tuga do neba: Sofija i Vasiliki Izgoreli sa unukama

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia