Alo!

Olgino vreme čuda!

Današnja protivnica u Moskvi je najveća rivalka naše teniserke iz juniorskih dana Ruskinja Potapova

- Piše: D. BOŠKOV dejan.boskov@alo.rs

Olga, ti si stvarno čudo! Najveća nada srpskog tenisa, 17-godišnja Olga Danilović plasirala se u finale VTA turnira u Moskvi! Ona je u polufinalu savladala Beloruskin­ju Aleksandru Sasnovič sa 2:1 (6:2, 5:7, 7:5).

Daniloviće­va je prvi put u karijeri stigla do finala na jednom VTA turniru, a do tog uspeha je došla posle borbe koja je trajala dva sata i 19 minuta. Početak je bio kao iz bajke. Olga je već na startu stigla do brejka. Zatim je i odbila napad iskusnije Beloruskin­je, spasavši tri brejk lopte u četvrtom gemu. I u drugom setu Olga je nastavila agresivno. Ali, Sasnovičev­a je pokazala da je odlična igračica. Pri vođstvu 6:5 Olga nije uspela da sačuva servis - 1:1.

A onda drama. Olga je dva puta uspela da napravi brejk. Stigla je do prednosti od 5:2. Činilo se da je pobeda na tacni. A onda je Beloruskin­ja krenula u ofanzivu. Dva puta je oduzela našoj nadi servis. U Moskvi je bilo 5:5 u trećem setu, kada je teniski svet mogao da shvati da s Olgom nema šale. Daniloviće­va je odmah oduzela servis rivalki i to posle velike borbe. A onda je lako, bez izgubljeno­g poena, stigla i do seta koji ju je odveo u finale.

U današnjem finalu Olga će igrati protiv devojke koju vrlo, vrlo dobro poznaje. Ruskinja Anastasija Potapova je, baš kao i Olga, rođena 2001. Do borbe za titulu u Moskvi ona je stigla pošto je Slovenka Tamara Zidansek morala da preda meč pri rezultatu 1:1 u setovima i vođstvu Ruskinje od 5:2 u trećem setu. Olga i Anastasija su velike rivalke tokom čitave juniorske karijere. Toliko puta su igrale jedna protiv druge, a onda su odlučile da se ujedine 2016. I tada su osvojile Oranž boul 2016.

Bilo nekada, a danas će se ove dve devojke boriti za titulu koja bi mogla da im odredi dalji tok karijere.

 ??  ?? Olga je u glavni žreb turnira ušla kao laki
luzer
Olga je u glavni žreb turnira ušla kao laki luzer
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia