Alo!

„Umro je Partizan danas gostuje u Surdulici, gde igra protiv Dinama iz Vranja drug Tito!“

- Piše: D. BOŠKOV dejan.boskov@alo.rs

U petak Miroslav Đukić je još jedno preživeo i opstao na klupi Partizana. U subotu, pred gostovanje crno-belih Dinamu iz Vranja u Surdulici, održao je pravo malo predavanje na temu modernog fudbala.

Govoreći o svom viđenju rezultata Partizana ove sezone, Đukić je imao vrlo zanimljive opservacij­e, poređenja i stavove. Kako tvrdi, ne njega medijske priče o tome da ga uprava baš i ne miriše -r ne utiču. Uz to, Đuka je uz nekoliko navrata ponovio da igrači litvanskog Trakaija nisu Indijanci sa peruškama na glavi. Uz sve to, Đukić je komotno mogao i da citira onu antologijs­ku rečenicu spikera Miodraga Zdravković­a izgovorenu 4. maja 1980. u 18.50 časova: „Umro je drug Tito!“.

- Pitate me kako utiče minula evropska utakmica na tim. Za mene je ona bila pozitivna. Pobedili smo 1:0. I tako čitam u novinama kako srpski klubovi imaju najveći koeficijen­t u Evropi, da je Partizan tome doprineo sa tri pobede. Pomislim, to je pozitivno, a onda shvatim da nije. Svakoj pobedi se treba radovati, pošto nije to lako - objašnjava Đukić.

Šef struke ne haje za sastanke uprave na kojima se raspravlja­o o njegovoj smeni.

- Ne bavim se tim stvarima. Radim svoj posao. Nisam ni znao da se nešto dešava. Verujte mi. To na mene ni najmanje ne utuče. A ekipa je mirna. Pljuje se trener, ali ekipa je mirna. Ponovo se Đuka poslužio različitim metaforama kako bi jasno oslikao svoje viđenje fudbala.

- Igrači Trakaija nisu Indijanci sa peruškama, već dobro vođena, koordinira­na ekipa. Mi kao da živimo u drugim vremenima. Za nas su Švajcarci sajdžije, pa nas pobede. Moramo da se otreznimo, da radom i skromnošću, što je kod nas mana, popravimo sebe. Prvo da popravimo sebe, a onda i komšije. Evo primera. Atalanta je igrala protiv Sarajeva 2:2, a vodila je 2:0. Da Partizan igra

2:2 sa Sarajevom, to bi bila tragedija. Promenile su se stvari, mi živimo u „Andrergrau­ndu“, ne znamo da se završio Drugi svetski rat i da je Tito umro. Moramo da shvatimo da nismo bolji ili pametniji ni od koga - objasnio je Đukić.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia