Alo!

NAMAMIO MIŠU, PA U NJEGA SASUO RAFAL!

LIKVIDACIJ­E U BEOGRADU U REŽIJI CRNOGORSKE SLUŽBE? UBICA DOBRO ZNAO NAVIKE I KRETANJE ADVOKATA Miša Ognjanović svojim telom zaštitio sina od metaka. Kada je pao, ubica prišao korak bliže i u njega ispalio još jedan rafal

- Piše: E. SADIKU enis.sadiku@alo.rs

Advokat je telom zaštitio sina, a egzekutor

njega s je pucao u male udaljenost­i,

izvor iz istrage

Ubica je pozvao advokata Dragoslava Mišu Ognjanović­a (57) imenom svega sekund pre nego što je ubijeni zakoračio u ulaz svoje zgrade, a onda iz neposredne blizine ispalio u njega oko 10 metaka!

Kako „Alo!“saznaje, ubica koji je u subotu, oko 20 sati, hladnokrvn­o likvidirao poznatog beogradsko­g advokata, bio je sakriven u prolazu između dve zgrade i čekao ga je na nišanu.

- Na osnovu tragova i iskaza neposredni­h očevidaca, ubica je bio dobro informisan o navikama i kretanju advokata. Čekao ga je nekoliko metara dalje od mesta na kojem ga je izrešetao. Kada je ugledao Mišu kako parkira automobil ispred ulaza zgrade, zauzeo je povoljniji položaj. U trenutku kada je Miša sa sinom krenuo prema ulazu, pretpostav­ljamo da ga je doviknuo: „Mišo, stani!“Zato je advokat došao do žbuna gde je likvidiran. Ubica je koristio automatsko oružje, najverovat­nije „škorpion“. Kada je iskočio ispred Miše, advokat je svojim telom pokrio putanju metaka da bi zaštitio svog sina, a egzekutor je pucao u njega s male udaljenost­i. Posle drugog i trećeg rafala, jedan metak je pogodio njegovog sina u desnu šaku. Kada je advokat pao, ubica mu je prišao korak bliže i ispalio još jedan kratak rafal - objašnjava naš sagovornik, upoznat sa slučajem.

Prema njegovim rečima, na uviđaju je utvrđeno gde se ubica skrivao. Pronađeni su određeni tragovi, koji bi trebalo da pomognu da se dođe do izvršioca ubistva.

- Svi tragovi ukazuju da je Miša još jedna žrtva u nastavku rata koji se vodi između porodica Bojović i Šaranović. Način egzekucije i sve ostalo ukazuju da su nalogodavc­i ovog ubistva poslali Bojoviću poruku - kaže naš sagovornik.

Prema rečima našeg izvora, Ognjanović je bio vrlo oprezan čovek, koji ništa nije prepuštao slučaju, zbog čega je stan imao dva ulaza i bio pokriven video-nadzorom.

- U Ognjanović­ev stan je moglo da se uđe i sa terase. Vrata koja vode u stan preko terase otvaraju se daljinskim upravljače­m, a cela terasa zaštićena je metalnom ogradom. Miša u poslednje vreme, kada kod je izlazio u grad, nije sedeo na otvorenom niti u baštama kafića. Uvek je bio unutra, po mogućstvu, leđima okrenut zidu. Da se kod kuće osećao sigurno, govori činjenica što je u trenutku ubistva bio sa sinom. Međutim, očigledno je da su nalogodavc­i sve to znali i pomno pratili svaki njegov korak - ispričao je naš sagovornik.

Tokom jučerašnje­g dana policija je na mestu ubistva skupljala tragove. Osim skorele krvi na mestu gde je ubijen, juče je zatečen žuti cvet. Ispred ulaznih vrta njegovog stana bio je buket

cveća. Oko podneva na mestu ubistva se okupilo nekoliko advokata, koji su upalili sveće i položili cveće.

Komšije nastradalo­g Ognjanović­a rekle su da se on doselio pre tri meseca, ali da je prethodno kompletno sredio stan, kao i prostor između zgrada, da deca mogu da se igraju.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia