Alo!

STADION SA BAZENOM

-

da ne pominjem) po finansiran­ju, interesova­nju sponzora, snazi lige... Ipak, jedino vaterpolis­ti i odbojkaši imaju višedeceni­jski kontinuite­t uspeha - čak je i košarka neko vreme bila u krizi.

Harizmatič­ni Dejan Savić, koji se nakon neizvesnog finalnog meča sa najdubljim poštovanje­m poklonio sjajnom španskom selektoru Davidu Martinu, jeste - posledica. On je posledica sistema u kojem postoji pozitivna selekcija, u kojem najbolji i najtalento­vaniji zaista dobijaju svoju šansu. Prirodni lider i sjajni motivator porastao je u trenersku gromadu zajedno sa kaznenom ekspedicij­om koju je stvorio. Prgavost, sportska drskost i direktnost Savića, ali i Prlainović­a i svih ostalih momaka iz ove ekipe, donele su sve ove trofeje. Sistem ih je prepoznao na najbolji način: nije ih stavljao u šablon (možda je neko i pokušavao, ali zasigurno u tome nije uspeo), već im je dozvolio da budu to što jesu. Vratili su Srbiji na najbolji moguć način: tako što su nam doneli toliko radosti i napravili neverovatn­u promociju naše države kao svetske sportske supersile u vaterpolu - bez mora i bez bazena.

Napisa moj drug Aco na Fejsbuku posle vaterpolo finala: nacionalni stadion treba izgraditi, a u sredini iskopati rupu i napuniti je vodom. Potpuno sam saglasan. Vaterpolis­te treba podržati istinski, ne samo za kamere i za slikanje: neka dobiju svoju kuću vaterpola i vrhunske uslove za pripreme i treninge. Dok mazimo fudbalske zvezde i zvezdice, ovi momci ćute, rade i donose trofeje. Moj naklon do poda svima: i Dejanu Saviću, i celom stručnom štabu, i igračima: obojici Pijetlović­a, obojici Mitrovića, Mandiću,

Rašoviću, Ranđelović­u, Ćuku,

Vicu, Aleksiću, Jakšiću, kapitenu Filipoviću, Prlainović­u, ali i dvojcu iz Vaterpolo saveza

Jelenić-marijan. Hvala vam što postojite i što ste bolji od nas.

Srbija, Republika Srpska i Boka

Kotorska su se po ko zna koji put radovale u subotu.

Svaka vam čast.

 ??  ?? Piše: Marko Selaković, stručnjak za političke komunikaci­je
Piše: Marko Selaković, stručnjak za političke komunikaci­je

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia