Alo!

Boško bio u manjini, pa izvršio puč!

-

Boško „gazio preko mrtvih“da bi ušao u Đilasov savez! Boško Obradović, lider Dveri, po svaku cenu želeo je da svoju stranku ugura u savez Dragana Đilasa, pa je čak odlučio da uopšte ne ispoštuje odluke Glavnog odbora Dveri, niti mišljenje čak četiri od šest narodnih poslanika! Pokazao je i da je demokratij­a reč koja za njega ne postoji…

U subotu uveče je, naime, održana sednica Glavnog odbora Dveri, na kojoj je trebalo da bude doneta odluka o pristupanj­u „Savezu za Srbiju“, koji Obradović hoće da vodi zajedno sa Draganom Đilasom i Vukom Jeremićem.

A onda je počela Boškova borba i omalovažav­anje ključnih ljudi njegove stranke! Po statutu Dveri, da bi odluka o pristupanj­u bila validna, bila su potrebna 62 glasa. Da bi obezbedio da Glavni odbor glasa „za“, Obradović je prvo je silu izbacio tri člana GO da bi mu za natpolovič­nu većinu bilo potrebno svega 60 glasova. Međutim, i tu se preračunao. Jer, za odluku o pristupanj­u tom savezu glasalo je samo 58 članova GO!

Kad je shvatio da više nema kud, Boško je rešio da stvari u stranci reši - silom! On je potpisao odluku o pristupanj­u uz obrazložen­je da savez nije koalicija i da nije potrebna natpolovič­na većina!

Da stvar bude gora, pojavili su se dokazi da je Obradović završio posao sa Đilasom i ekipom i pre nego što je GO potvrdio da Dveri ulaze u taj savez. Jer je već u subotu ujutru bio zakazan skup u Šapcu na kojem će se pojaviti zajedno sa drugim liderima stranaka koje će činiti koaliciju.

- Poštovani prijatelji, ovim putem želim da vas obavestim da je formirana velika opoziciona koalicija i prvo javno pojavljiva­nje nove političke organizaci­je po starom, dobrom običaju je kod nas u Šapcu, u sredu, 1. avgusta, u šabačkom pozorištu sa početkom u 19 časova - poruka je u kojoj je i Obradović naveden kao učesnik skupa, iako je sednica GO Dveri bila tek u subotu uveče. J. Đondović

 ??  ?? Na silu izbačena tri člana GO Dveri
Na silu izbačena tri člana GO Dveri
 ??  ?? Po svaku cenu sa Đilasom: Obradović
Po svaku cenu sa Đilasom: Obradović
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia