Alo!

ZLOČIN NA DEČJEM ROĐENDANU: BRAT UBIJENOG OSUDIO SRAMNU NAGODBU LEGIJE Mizerna robija UMESTO 40 GODINA?!

Taksista Ivan Mihajlović, zvani Legija, priznao je da je izrešetao Voju Spasića u „Simpovom“hotelu u Vranju, a tužilaštvo mu zauzvrat nudi 13,5 godina zatvora

- Piše: EKIPA ALO! redakcija@alo.rs

Umesto 40 godina robije, ubici sa dečjeg rođendana u Vranju nude mizernu kaznu, samo zato što je priznao zločin!

Taksista Ivan Mihajlović (32), zvani Legija, priznao je da je 15. novembra 2017. sa osam hitaca izrešetao Voju Spasića (53) u „Simpovom“hotelu na Pržaru kod Vranja, posle čega je Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo da će predložiti jedinstven­u kaznu od 13,5 godina za ubistvo i nelegalno oružje!

On je 20. jula izjavio da prihvata odgovornos­t za zločin, jer mu je Više javno tužilaštvo u Vranju ponudilo da sklope sporazum o priznanju krivice.

Tužilaštvo je saopštilo da će zbog ubistva Voje Spasića i nelegalnog oružja predložiti sudu da mu izrekne jedinstven­u kaznu od 13 godina i šest meseci zatvora, jer je 15. novembra 2017. godine, oko 20 sati, u elitnom „Simpovom“hotelu na brdu Pržar iznad Vranja iz pištolja ubio Voju Spasića. Nezapamćen­i zločin dogodio se ispred recepcije hotela dok je Vojin rođeni brat Damir Spasić slavio prvi rođendan svoje ćerkice.

Ubica je posle zločina pobegao, ali ga je policija uhapsila dva sata kasnije u njegovoj porodičnoj kući i oduzela mu pištolj bez dozvole.

Damir Spasić, rođeni brat ubijenog molera, kaže da je Legija u policijsko­j stanici odmah posle hapšenja izjavio „da će dovršiti započeto čim izađe“!

- Porodica i ja smo zgroženi predlogom Višeg javnog tužilaštva u Vranju da Ivanu Mihajlović­u za teško ubistvo, za koje je predviđena kazna od 10 do 40 godina, predloži 13,5 godina zatvora. Optuženi nema nijednu olakšavaju­ću okolnost osim priznanja. Nijednog trenutka nije dovedeno u pitanje ko je ubica, jer se zločin odigrao naočigled svedoka i pred kamerama hotela - tvrdi Damir Spasić i ističe da mu tužilaštvo nudi simboličnu kaznu samo zbog priznanja.

- On će sa ovom sramnom nagodbom izaći na slobodu najviše za 10 godina. Iste večeri kada je uhapšen, on je u policijsko­j stanici izjavio da će ubiti i mene čim izađe. Strahujem za svoj život i bezbednost svoje porodice - kaže Damir Spasić i otkriva da je sedam godina pre ovog zločina ošamario Legiju i da je pobesneli taksista krenuo u krvavi lov na njega.

- Došao je u hotel da ubije mene. Brat i ja smo tog dana bili isto obučeni. Imali smo bele košulje, tamne pantalone i braon cipele. Očigledno je da nas je pomešao. Čim je ušao, odmah je izrešetao Voju. Nikakve svađe i rasprave nije bilo. Automobil je posle bekstva parkirao ispred kuće, a pištolj je stavio na sto i rekao majci „da je izgleda ubio pogrešnog čoveka“. Mirno je sačekao policiju i nije pružao otpor prilikom hapšenja. Prava je sreća što u krvavom piru još neko od gostiju nije nastradao. Tužilaštvo je napravilo nagodbu mimo nas, jer uopšte nismo imali priliku da se izjasnimo - ogorčeno kaže Damir Spasić i poručuje da će iskoristit­i sva raspoloživ­a pravna sredstva da se izbori za pravičnu presudu.

 ??  ?? Mesto ubistva u hotelu u Vranju
Mesto ubistva u hotelu u Vranju
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia