Alo!

IGOR PEČE NAJBOLJU RAKIJU!

-

Drugi dan tradiciona­lnih 51.“Gročanskih svečanosti“obeležili su nastupi kulturno-umetničkih društava s područja te opštine, kao i izbor za najbolju rakiju kajsijevač­u.

Posle svečanog defilea kroz gročansku čaršiju, u duhu negovanja srpske tradicije, gostima su se predstavil­i članovi KUD „Stevan Štrbac“iz Vrčina, KUD „Boleč“iz Boleča, KUD „Srbija 011“, koji čine udruženi članovi iz Grocke i Kaluđerice, KUD „Saša Todorović“iz Leštana i KUD „Vinča“iz Vinče.

Folkloraši su oduševili prisutne svojom veštinom predstavlj­ajući igre iz okoline Beograda, Šumadije, Levča, Bosilegrad­skog krajišta i Leskovca.

S obzirom na to koliko su Gročani poznati po voću i izvanredno­j rakiji, ne čudi uzbuđenje i nestrpljen­je koje je vladalo tokom izbora za najbolju kajsijevač­u. Ove godine, stručni žiri činili su profesor dr Vele Tešević sa Hemijskog fakulteta u Beogradu, inženjer tehnologij­e Ljubiša Stojanović i diplomiran­i inženjer poljoprivr­ede Branislav Paunić.

Žiri je imao težak zadatak da od 13 rakija koje su degustiral­i izabere tri najbolje. Na kraju, odlučeno je da pobeda pripadne mladom Igoru Andrašević­u iz Zaklopače. Drugo mesto osvojila je Tatjana Pavić iz Grocke, a treće Bratislav Arsenijevi­ć, takođe iz Grocke.

Pobedniku je pripao kazan za rakiju od 10 litara, koji je uručio predsednik opštine Dragoljub Simonović. Drugoplasi­ranom i trećeplasi­ranom učesniku takmičenja takođe su uručene prigodne nagrade. S. K.

 ??  ?? Svečani defile
folkloraša
Svečani defile folkloraša
 ??  ?? Igor Andrašević sa nagradom
Igor Andrašević sa nagradom
 ??  ?? Žiri imao težak zadatak
Žiri imao težak zadatak

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia