Alo!

Koleginice su me oduvek saplitale

Imala sam veoma neprijatna iskustva sa ženama iz svog posla, pa se zato nikada nisam družila sa njima, kaže čuvena Violeta iz „Boljeg života“

- Piše: OLIVERA KONATAR olivera.konatar@alo.rs

Za glumicu Lidiju Vukićević mnogi kažu da je vreme stalo. Ona izgleda gotovo isto kao krajem osamdeseti­h, kada je snimala seriju „Bolji život“, po kojoj je najpoznati­ja.

Ona za „Alo!“govori o tome koliko ju je takav izgled koštao, zbog čega se nikada nije družila sa koleginica­ma, ali i na koji način se borila da ispravno vaspita svoje sinove. Kako kaže, žene joj lepotu nikada nisu opraštale, ali je vremenom naučila da se nosi sa tim i da se sujetu ne obazire.

- Uvek su žene pravile nepotreban jaz između sebe i žena koje su smatrale lepšim od sebe. Nikada mi takve stvari nisu bile jasne i nisam ni želela da ih razumem. Ja volim da vidim lepo žensko, sređeno, doterano. I to pohvalim kao da mi je rod najrođenij­i! Nisam naučena na zlobu, ali sam vremenom shvatila da nikoga ne mogu da menjam i da nisu sve žene kao ja i to je u redu - iskrena je Vukićeviće­va, koja ističe da je u glumačkom svetu imala neprijatna iskustva sa koleginica­ma.

- Od koleginica sam doživela neprijatno­sti mnogo puta i zato se uopšte ne družim sa njima, niti sam se ikada družila. Podmetale su mi nogu gde su stigle kada ni najmanje to nisam zaslužila. Jednostavn­o, nisam stvorena za komplikova­ne odnose, lažne osmehe i trošenje vremena da se nekome dodvorim. Mir nema cenu i nikada nisam dozvoljava­la da moj mir iko uzme, a pogotovo da ga uzmem sama sebi praveći se da mi prijaju ljudi koji mi ne prijaju. I te kako biram društvo i družim se isključivo sa ljudima koji me ovakvu vole, koji su pozitivni, nasmejani, koji me ne osuđuju zbog onoga što jesam i onoga što nisam - kaže Lidija i ističe da je na isti način vaspitaval­a svoje sinove Andreja i Davida.

- Budući da živimo u takvom svetu gde se sve okrenulo i vlada ogromno nepoštovan­je prema onom lepom, ispravnom, ljudskom, teško je vaspitati decu. Sinovi su sada veliki, ali sa njima sam odmalena razgovaral­a o svemu. Moje je bilo da ih naučim da poštuju sebe i druge, da budu u tom smislu veliki i nikada ih nisam forsirala. Pa za sve ove godine ne znam da li sam tri puta otišla na njihove utakmice. U njihove odluke nikada se nisam mešala i puno mi je srce što su krenuli ispravnim putem. Pokupili su oni i neke loše strane, nekad mi čak i zasmeta kada vidim svoje mane kod nekog od njih, ali važno je da čvrsto stojimo jedni uz druge i da su se otkad pamte dostojanst­veno nosili sa svim što nose karijere roditelja sa javne scene - kaže za „Alo!“Lidija Vukićević, koja je sinove Andreja i Davida dobila u braku sa čuvenim fudbalerom Mitrom Mrkelom.

 ??  ?? Lepota joj je često smetala:
Lidija Vukićević Kao Violeta sa omiljenom TV porodicom
Popadić
Lepota joj je često smetala: Lidija Vukićević Kao Violeta sa omiljenom TV porodicom Popadić

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia