Alo!

Zlato je tu, a gde su ćevapi?

se “Šta je ovo, mi došli, a nema ništa da pojede”, opaskom u svom stilu nasmejao je sve prisutne selektor Dejan Savić

- Piše: K. RADULOVIĆ konstantin.radulovic@alo.rs

Samo što je Filip Filipović, kapiten evropskog šampiona i zvanično najbolji vaterpolis­ta Evropskog prvenstva u Španiji s peharom u ruci zakoračio na beogradski aerodrom, Surčinom je odjeknuo aplauz i skandiranj­e: „Srbija… Šampioni…“

Bilo je tu mnogo predstavni­ka medija i građana koji su želeli srpskim „delfinima“da čestitaju osvajanje četvrte uzastopne evropske titule, pa su supruge, devojke, verenice i deca imali problema da dođu do junaka iz Barselone. Osmesi, poljupci i blicevi sevali su na sve strane, a stranci, kojih je juče na najvećem srpskom aerodromu bilo mnogo, prilazili su momcima u majicama s grbom Srbije da se slikaju, a kasnije nisu mogli da sakriju oduševljen­je kad su čuli s kim su se fotografis­ali.

Kako običaji nalažu, herojima iz Barselone priređen je prijem u VIP salonu Aerodroma „Nikola Tesla”“, gde je sve trebalo da bude malo mirnije i svečanije. Ali, kad je tu selektor Dejan Savić, jednostavn­o ništa ne može da prođe bez šale.

- Šta je ovo, mi došli, a nema ćevapa. Dajte nešto da pojedemo - tobož se žalio kapitenu Filipu Filipoviću, koji mu je u istom tonu odgovorio: - Onda nećemo ništa da pričamo. Ipak, čovek koji je od srpskih vaterpolis­ta napravio kolekciona­re zlatnih medalja na kraju se, ipak, ali samo na trenutak, uozbiljio i pohvalio grupu igrača s kojima radi.

- Momci su pokazali da imaju motiv i jedinstvo, čak i u onim najtežim momentima. Mnogi će pomisliti da je ovo prepotentn­o, ali kažem da ništa od ovoga nije slučajno. Oni su zaslužili svaku pobedu i zlatnu medalju koju su osvojili. Kao trener ponosan sam na njih i shvatam da se oni bore protiv logike - rekao je Savić.

 ??  ?? Najmlađi doneo pehar u Beograd: Nemanja Vico
Najmlađi doneo pehar u Beograd: Nemanja Vico
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia