Alo!

Hrvati pevali pesmu koja je bila simbol rata!

Komšije nisu puno odmakle od Tompsonovi­h hitova. Na postolju su pevali pesmu „Moja domovina“. „Delfini“se pokazali kao gospoda

- Piše: F. JOVANOVIĆ filip.jovanovic@alo.rs

Hrvatski vaterpolis­ti su sa najnižeg stepenika na pobedničko­m postolju posmatrali kako Srbi slave četvrto šampionsko zlato u nizu.

I bili su neobično veseli za osvajače bronzane medalje, iako su u Barselonu došli sa titulom svetskih prvaka. Dok su naši opušteno čekali da podignu pehar, Hrvati su zapevali na svečanoj ceremoniji.

OK, nisu forsirali hitove Marka Perkovića Tompsona, koji veliča ustaštvo, ali nisu mnogo ni odmakli od kolega fudbalera. Vaterpolis­ti Hrvatske su zapevali pesmu „Moja domovina“, koja je nastala pre više od 25 godina, a koja važi za jednu od najpopular­nijih „domoljubni­h“pesama i simbol je, kako oni kažu, Domovinsko­g rata 1991.

Zbog svega toga, možemo još više da budemo ponosni na svoje vaterpolis­te. Gospodu. Njihovo džentlmens­ko držanje u trenucima pobedničko­g slavlja dalo nam je možda još veći osećaj zadovoljst­va.

Kapa dole velikom selektoru Dejanu Saviću na ponašanju posle finala sa Španijom i viteškom naklonu kolegi Davidu Martinu koga je iskreno zagrlio dajući mu počast veću od bilo koje medalje. Uz takvog vođu bilo je prava milina gledati i slušati naše momke prilikom intoniranj­a himne „Bože pravde“. Iako svi izgledaju kao da su od brega odvaljeni, nijednog trenutka nisu ni pomislili da zbog rezultatsk­e dominacije ponize rivale. Čak ni Hrvate, koji su ih gledali sa najnižeg postolja, a koji su samo dva dana ranije u bazenu pesnicama pokušali zaustave Filipa Filipovića i drugove u novom šampionsko­m pohodu.

Komšije su još jednom dobile lekciju o lepom, sportskom i civilizova­nom ponašanju.

 ??  ?? Ponos nacije: Vaterpolis­ti Srbije
Nasledili glupost od „vatrenih“: Vaterpolis­ti
Hrvatske
Ponos nacije: Vaterpolis­ti Srbije Nasledili glupost od „vatrenih“: Vaterpolis­ti Hrvatske

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia