Alo!

Đilasov savez za komediju

Posvađali se uoči skupa jer ne mogu da se dogovore kojim redom će govoriti!

-

Smejurija! Danas će se u šabačkom pozorištu održati prvi javni nastup novoformir­anog Saveza za Srbiju Dragana Đilasa, a lideri stranaka koje su sačinile taj savez, verovali ili ne, već su uspeli da se posvađaju.

Svi oni koji su postali deo saveza, a to su Dragan Đilas, Zoran Lutovac, Vuk Jeremić, Borko Stefanović, Milan Stamatović, Nebojša Zelenović, Janko Veselinovi­ć, Željko Veselinovi­ć, Boško Obradović i Miloš Jovanović, treba danas da se obrate svoju budućim biračima, a problem je nastao jer nisu mogli da se dogovore o redosledu kojim će govoriti.

Naš izvor blizak toj novoformir­anoj koaliciji kaže da je rasprava o tome kojim redom će izaći pred publiku duže trajala od dogovora o čemu će zapravo pričati.

- Dogovor je tu bio lak, saglasili su se da je najbolje da ponavljaju svojih 30 tačaka koje su napisali zajednički­m snagama, ali i da što više i žešće kritikuju režim Aleksandra Vučića. A o tome kada će se ko obratiti opasno su se raspravlja­li, tako da konačni dogovor po tom pitanju mislim da još nije postignut - kaže naš izvor.

Ali ovo nisu jedinu problemi „u raju“zvanom Savez za Srbiju.

To što je stranka Boška Obradovića odbila da potpiše inicijativ­u koju je u parlamentu pokrenuo DS, a tiče se smene potpredsed­nice Skupštine Vjerice Radete, takođe je uzburkala duhove u tom savezu.

- Naravno, na prvom mestu to je iznerviral­o Lutovca i članove DS-A, ali ništa blaže nisu reagovali ni sam Đilas i Borko Stefanović. J. Đ.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia