Alo!

Pokretne bolnice koje spasavaju živote

-

U Gradskom zavodu za hitnu medicinsku pomoć juče su uručeni ključeve deset sanitetski­h vozila namenjenih zdravstven­im ustanovama čiji je osnivač Grad Beograd.

Tom prilikom, gradonačel­nik Zoran Radojičić istakao je da je osam vozila namenjeno pomenutom gradskom zavodu, a po jedno domovima zdravlja u Lazarevcu i Mladenovcu, koji imaju svoje ispostave Hitne pomoći.

- Ova vozila omogućiće da se brže stigne do pacijenata. S obzirom na to da su vozila sjajno opremljena, verujem da će kolege moći da pruže najkvalite­tniju moguću pomoć pacijentim­a. Beograđani će vrlo brzo osetiti korist od ovih nabavki, jer su u protekloj godini 73 miliona dinara izdvojena za kupovinu vozila, pa je tako nabavljeno 12 saniteta, 12 putničkih automobila i još dva vozila koja se koriste u zdravstven­e svrhe. Ove godine uložena su 43 miliona dinara i Ministarst­vo zdravlja i Grad Beograd će nastaviti da ulažu jer je zdravstvo jedna od najvažniji­h delatnosti - istakao je Radojičić.

Dr Zlatibor Lončar, ministar zdravlja, naglasio je da su nova vozila pokretne bolnice koje spasavaju ljudske živote.

- Do sada smo dali više od 100 vozila zdravstven­im ustanovama i nećemo stati, jer vozila koja sada imamo već su prešla veliki broj kilometara. S gradonačel­nikom smo se dogovorili i o medicinsko­j opremi koja je neophodna za zimu - rekao je ministar.

Zahvalivši se na donaciji, dr Goran Čolaković, direktor Gradskog zavoda za hitnu medicinsku pomoć, podsetio je da Hitna pomoć godišnje ima 98.000 intervenci­ja, što je veličina jednog manjeg grada, a da njihova vozila godišnje ukupno pređu oko četiri miliona kilometara.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia