Alo!

ŠARANOVIĆE­V KLAN NE STOJI IZA UBISTVA

ADVOKAT SVETOZAR VUJAČIĆ O UBISTVU SVOG KOLEGE: U pravni tim Slobodana Miloševića stigao je jer je bio blizak sa SPS-OM i ušao je preko Branislava Gugla

- Piše: DANICA ĆURUVIJA danica.curuvija@alo.rs

Ubistvo advokata Dragoslava Miše Ognjanović­a (57) nema veze sa likvidacij­om Slobodana Šaranovića (79) iz Budve, osumnjičen­og da je naručio ubistvo Nikole Bojovića (39), rođenog brata Luke Bojovića (45), smatra beogradski advokat Svetozar Vujačić. On naglašava da ubistvo Ognjanović­a ima veze sa nekim njegovim suđenjima, kojima neko nije bio zadovoljan.

- Odbacujem verziju da je u to umešan neko sa Šaranoviće­ve strane. Isključuje­m i da je nekog prevario ili lažno nekom obećavao slobodu. On nije bio takav. Miša nikad nije davao lažne nade strankama. On je kao jedan od najugledni­jih advokata do pre nekoliko meseci bio podstanar, sve dok se nije uselio u očev stan - rekao je juče za “Alo!” Svetozar Vujačić.

On navodi da je Miša bio advokatska legenda i da su mnoge slučajeve zajedno radili. Vujačić otkriva i kako je Ognjanović ušao u pravni tim Slobodana Miloševića pred Haškim tribunalom.

Bio je blizak sa SPS-OM, kao i ja. U to vreme sam bio predsednik SPS-A Stari grad. Levičarsko

opredeljen­je ga je odvelo u

Miloševiće­v pravni tim - kaže on.

Dobro upućeni izvor „Alo!“kaže da je Ognjanović sa 18 advokata ušao u pravni tim Slobodana Miloševića, a da je listu sastavio sada pokojni Branimir Gugl. - Advokat Branimir

Gugl je tada bio u SPSU i tako je Miša počeo da zastupa Miloševića, dok su neki došli po drugoj liniji - ističe naš sagovornik.

Izvor „Alo!“dodaje da mu nešto

daje nadu da će ubica biti pronađen.

- U tom kraju žive neke „zverke“i uzdam se u kamere BIA - kaže on.

Advokat Zora Dobričanin Nikodinovi­ć je na protestu advokata istakla da je Ognjanović ubijen pred očima svog deteta.

- Mafija to ne radi. Postoje izuzeci, a videćemo šta je u pitanju rekla je ona.

Ističući da je ubistvo Ognjanović­a brutalan čin i napad na pravosuđe, ona je dodala da advokati ne planiraju da se navikavaju na ubistva.

- Miša je bio odličan advokat, gradska faca, šmekerica - izjavila je Zora Dobričanin Nikodinovi­ć na protestnom skupu, na kojem se juče okupilo oko 200 advokata.

Jugoslav Tintor, predsednik Advokatske komore Beograda, izjavio je da je istragu ubistva Ognjanović­a preuzelo Specijalno tužilaštvo za organizova­ni kriminal i da je u istraživan­je uključena i BIA.

- Ubica je u njega ispalio sedam hitaca i kada je pao, vratio se i u njega ispalio još tri. Pucanj u Mišu je pucanj u sve nas. Mi, advokati, ne želimo da budemo glineni golubovi i da čekamo ko je sledeći od nas na redu - izjavio je juče Jugoslav Tintor.

- Poručujemo Miši da ga njegove kolege neće prepustiti zaboravu.

Gasimo svetlo na pet dana jer želimo da se ovako nešto nikada više ne dogodi naglasio je Tintor.

Sahrana

Ognjanović­a biće danas na

Novom groblju u

Beogradu u 13.30.

 ??  ?? Svetozar Vujučić
Slobodan Šaranović Jugoslav Tintor i Zora Dobričanin
Svetozar Vujučić Slobodan Šaranović Jugoslav Tintor i Zora Dobričanin

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia