Alo!

4 SEĆANJE NA DEVEDESETE: KNEŽEVIĆ, ALEKSANDAR ZVEZDA MEĐU ŽESTOKIM MOMCIMA Knele nije drpio „porše“loto devojci

Ubistvo predvodnik­a dizelaške generacije i dan-danas je misterija. Na ogledalu je krvlju ispisana poruka „Broj 1“, a ubice nisu pronađene, niti je poruka dešifrovan­a

- PIŠE: NEMANJA GAVRILOV nemanja.gavrilov@alo.rs

Zvezda među krimosima! Aleksandar Knežević Knele (21) privlačio je pažnju gde god se pojavljiva­o. Bio je žestok momak, predvodnik dizelaške generacije, a pojedini su ga nazivali i „princem beogradsko­g asfalta“. Godinama se spekulisal­o da li je loto devojci Suzani Mančić oteo automobil po kojem je bio prepoznatl­jiv, jer je samo taj automobil „žarko želeo“.

Imao je 21 godinu kada je ubijen, a danas bi imao 47. Imao je kratak fitilj, učestvovao je u brojnim pucnjavama i tučama. Nekoliko puta je pucano i na njega, ali je uspevao, pod srećnim okolnostim­a, da izbegne metke. Prvi je furao firmirane trenerke i kajle oko vrata, vozao se po Beogradu crvenim „poršeom“. Svedoci kažu da je imao kratak fitilj samo onda kada je neko bio drzak i bahat, a da je inače važio za „kulturnog i uljudnog“i da je svaki sukob želeo da reši mirnim putem. Kažu da je bio šmeker i lepak za žene, voleo je brze vožnje automobili­ma i motociklom, ali i da je štitio slabije od sebe. Godinama se spekulisal­o da je bahato uzeo „porše“voditeljki Suzani Mančić, jer ga je želeo. Prema pisanju medija, prvi vlasnik automobile bio je Vlada Kovačević Tref, a sledeći vlasnik bila je loto devojka. Dugo su kružile priče po prestonici da je Knele obožavao taj automobil i da je samo rešio da ga uzme od voditeljke. Međutim, njegova devojka i najveća ljubav konačno je to demantoval­a, posle više od 20 godina.

- Nije tačno da je Knele oteo Suzani automobil! Bila sam sa njim kada ga je kupio od njenog muža, na Bubanj potoku - navodi se na Fejsbuk stranici „Legende devedeseti­h“.

Njegova devojka je rekla da je bio kralj omladine Balkana i car Beograda, da su ga svi uvažavali, da je bio fenomen kakav se retko rađa. Oko Kneleta se uvek okupljalo jato momaka i devojaka.

- Knele se brzo vezivao za drugove i tražio je od njih doslednost. Mnogi su se šlepali uz njega da bi koristili njegove pare i popularnos­t. On nigde nije morao da plaća, gde god je ušao, čekao ga je VIP separe. Bio je senzacija gde god da se pojavi, svi su se okretali i blenuli u njega. Čim sedne, oko njega krenu da se okupljaju kao da je svetska zvezda. Svi su se hvalili što ga poznaju. Bio si neko ako si bio viđen u Kneletovom društvu - ispričala je Kneletova devojka, a prenosi portal „Legende devedeseti­h”.

Đorđe Božović Giška, jedan od najboljih Kneletovih ortaka i njegov guru, koji ga je štitio, bio je žestok momak, a upravo on mu nije dozvolio da ide u rat početkom krvavih devedeseti­h.

- Knele je došao u Srpsku gardu, ali mu Giška nije dao da ide u

rat. Govorio je da ne bi mogao sutra da pogleda Kneletove roditelje u oči ako izgube sina zbog njega. Tražio je da mu se Knele zakune da neće ići na ratište, pa mu je on to na kraju i obećao. Kneletova reč je bila zakon, kad on nešto obeća, to ne prekrši. Giška ga je najviše voleo od cele omladine - prenosi portal „Legende devedeseti­h“.

Međutim, svedoci tog vremena kažu da se njegov mladi život završio brzo, onako kako je i živeo. Kneletova smrt i dan-danas spada u najmisteri­oznije slučajeve, jer počinioci nikada nisu pronađeni, a niz jezivih detalja obeležio je njegovu likvidacij­u. Reč je o čuvenom apartmanu 331 Hotela „Hajat“u Beogradu. U tom apartmanu je ubijen 28. oktobra 1992., a sutradan je pronađen krvav na stomaku. Na ogledalu je krvlju ispisana poruka „Broj 1“. Ubice nikada nisu pronađene, a poruka nije dešifrovan­a.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia