Alo!

Marbelja spojila Novaka i Imaza!

Fanovi našeg asa spekulišu da srpski teniser i španski guru nisu prekinuli svaki kontakt. Čak je i Vajda u istom gradu!?

- Piše: M. JANKOVIĆ redakcija@alo.rs

Zašto je Novak Đoković izabrao da se za američku turneju priprema baš u Marbelji? Da li to ima bilo kakve veze sa Pepeom Imazom? Da li to bivši španski teniser, sada mentalni trener, ponovo sarađuje sa tim kontroverz­nim čovekom kog je, navodno, Marjan Vajda oterao iz stručnog štaba?

Prvo, kao što je to više puta i rečeno, Imaz nikada i nije bio deo zvaničnog stručnog štaba najboljeg srpskog tenisera svih vremena. Tako da o povratku Španca u Novakov tim nema reči, pošto on u njemu nikada nije ni bio. E, sada, da li je Đoković i dalje u prijateljs­kim odnosnima sa Pepeom Imazom? Jedini istinit odgovor je - da!

Ali Novak nije u Marbelji zbog Imaza. Ne. On trenira u tom španskom letovališt­u zbog toga što tamo postoje tereni sa podlogom sličnom onoj koja ga očekuje na turnirima Rodžers kup (početak 6. avgusta), Sinsinati (12. avgust) i US Open (27. avgust). U Monte Karlu su tereni koji imaju šljaku kao podlogu. Uz to, u Marbelji je trenutno i veliki je broj turista, Novak je prepoznatl­jivo lice na ulici i sigurno da ne bi imao dovoljno veliki mir za pripremu.

Prema saznanjima do kojih je „Alo!“, došao druga opcija za mesto na kojem bi se Novak spremao za izazove u Severnoj Americi bila je Nica. Tamo se nalazi Akademija Patrika Muratoglua, gde je Novak tokom karijere već trenirao.

Mnogi će se zapitati - pa zbog čega Novak nije tamo otišao? Jedan od razloga je činjenica da

Novakov brat

Marko živi u

Marbelji i da je

Malaga grad u kojem je nastanjena i sestra njegove supruge Jelene,

Marija, pa je jasno da je Novak odlučio da spoji treninge i mogućnost da se vidi sa porodicom i prijatelji­ma.

Još jedan razlog priprema u Marbelji je i veliki izbor sparing-partnera.

Recimo, tamo je i Endi Mari. Škot trenira na terenima hotela „Puente Romano“. Istog onog hotela u kojem se Đoković slikao sa bratom Markom. I da, tu se nalaze i tereni akademije Pepe Imaza.

Prema informacij­ama kojima „Alo!“raspolaže, Đoković u Marbelji nije sam. Naprotiv. U Španiji su sa njim i trener Marjan Vajda, kondicioni trener Gebhard Fil Grić, kao i fizioterap­eut Ulises Badio. Dakle, nema nikakve mistike.

 ??  ?? Vajda i Đoković su radili u Marbelji i aprila ove godine
Vajda i Đoković su radili u Marbelji i aprila ove godine
 ??  ?? Marko i Novak tokom
boravka u Marbelji
Marko i Novak tokom boravka u Marbelji

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia