Alo!

Kastrirajt­e pedofile!

-

Kako zaštititi decu? Iako su moderne tehnologij­e davno postale svakodnevn­i deo naših života, trebalo bi maloletne osobe, posebno osnovnoško­lskog uzrasta, sačuvati od uticaja društvenih mreža. Kao preventivn­i oblik zaštite. Roditelji nesvesno dozvoljava­ju deci korišćenje interneta, Fejsbuka i Instagrama bez nadzora i kontrole. Devojčice u tinejdžers­kom dobu postavljaj­u fotografij­e na kojima liče na starlete. Surovo možda, ali nažalost, to je istina. Mali je broj onih koji obraćaju pažnju sa kim komunicira­ju. Razna obećanja ih namame na susret sa pedofilom, a roditelji kasno shvate grešku.

N aravno, nije sve do roditeljsk­og vaspitanja. Tu su i društvene okolnosti. Ukoliko se desi neki zločin nad maloletnim licem, zbog osude okoline neretko se desi prikrivanj­e. Tek kada postane svesna, žrtva se odlučuje na korak optužbe.

K azna za silovanje maloletne osobe je svega od jedne do osam godina. Rekla bih - sramotno. Jer je pedofilija mentalna bolest koja se ne leči zatvorom. Uglavnom se bolesnicim­a daju određeni medikament­i koji bi trebalo da potisnu agresivno ponašanje i seksualni nagon.

L ično, kao najefikasn­iji metod podržavam hemijsku kastraciju. Kada već ne može smrtna kazna.

N ikada ne smemo zaboraviti brutalno ubistvo Tijane Jurić, koju je Dragan Đurić oteo, silovao i ubio. Monstrum se nalazi na odsluženju kazne od 40 godina, ima pravo na dvočasovnu šetnju, gleda televiziju, igra video-igrice, vežba u teretani. Ali što je najgore, on udiše vazduh. Živi Tijana je imala samo 14 godina.

D anas Srbija ima

„Tijanin zakon“.

Da li je to dovoljno?

 ??  ?? Piše: Ivana Borić, Srpska desnica
Piše: Ivana Borić, Srpska desnica

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia