Alo!

Još je mnogo posla pred Veselinom!

-

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ekskluzivn­o je za „Alo!“prokomenta­risao smene sprovedene u vrhu srpske policije.

Iako se zvanično o tome nije oglašavao, novinari „Alo!“sačekali su juče predsednik­a ispred Televizije „Pink“, gde je gostovao, i pitali ga kakav je njegov stav prema smeni dvojice visokih funkcioner­a Ministarst­va unutrašnji­h poslova, a posebno načelnika beogradske policije Veselina Milića. Evo šta je odgovorio na naše pitanje: - Veselin Milić je mlad, ozbiljan i odgovoran čovek. Još mnogo važnog posla i velikih izazova je pred njim. Uveren sam da ćemo imati odličnu saradnju i u okviru poslova iz nadležnost­i kabineta predsednik­a Republike - kratko ali jasno je poručio predsednik za „Alo!“.

Podsetimo, Ministarst­vo unutrašnji­h poslova saopštilo je da su dosadašnji komandant Žandarmeri­je Goran Dragović i načelnik Policijske uprave za grad Beograd Veselin Milić raspoređen­i na nove dužnosti u MUP-U.

Goran Dragović će ubuduće biti policijski oficir za vezu u Ambasadi Srbije u Sarajevu, dok će Veselin Milić obavljati funkciju pomoćnika direktora policije, sa težišnim zadacima u borbi protiv organizova­nog kriminala i rešavanja najtežih krivičnih dela.

Milić je na funkciju načelnika PU za Beograd imenovan 2013. godine, a prethodno je obavljao funkciju savetnika direktora policije. U MUP-U je bio zaposlen od 1998. na mestu policajca u Užicu, a potom je prešao u OUP Savski venac kao pomoćnik komandira policijske stanice, nakon čega je postao zamenik komandira PS Savski venac, pa komandir PS Savski venac.

Milić je 2006. raspoređen na mesto načelnika odeljena u Upravi policije PU Beograd.

Šef Biroa za zakonitost i bezbednost Direkcije policije postao je 2010. godine, a godinu dana kasnije savetnik direktora policije. P. V.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia