Alo!

Sotona sam jer se BORIM ZA NAROD!

-

Da izvučemo najviše što možemo, a da izgubimo najmanje što moramo, to je ono za šta se u gotovo nemogućim uslovima borimo kad je reč o Kosovu i Metohiji, poručio je predsednik Aleksandar Vučić.

Predsednik je u intervjuu za TV „Pink“ukazao na to da se pritom ne borimo protiv Albanaca, već protiv mnogih zapadnih zemalja koje stoje iza kosovske nezavisnos­ti, uključujuć­i i Veliku Britaniju.

- Vidite šta radi Britanija preko svojih agenturnih ispostava u centralnoj Srbiji, na Kosovu, na severu Makedonije, primetio je Vučić, a prenosi Tanjug. On je podsetio na sled događaja koji su doveli do kosovske nezavisnos­ti, uključujuć­i sve poteze iza kojih su stajale zapadne zemlje - promoteri nezavisnos­ti Kosova, ali i na činjenicu da bivše vlasti nisu kako treba reagovale na te događaje, te koliko su i kada su reagovale mahom saopštenji­ma, bile „bez plana i ideje“i reagovale u skladu sa unutrašnji­m dnevnopoli­tičkim potrebama.

Vučić je konstatova­o „veliku nervozu“i na Zapadu, i u Prištini, ali i u Beogradu, gde su, kaže, neki očekivali potpuni kolaps politike prema Kosovu i Metohiji.

Vučić je kazao da je pre nekoliko dana na Kosovu bila godišnjica ubistva naših 14 žetelaca u Starom Gracku, a da niko od albanskih medija to nije konstatova­o, već su pisali hvalospeve Jeremiću zbog godišnjice odluke MSP-A, a osim toga, kako je dodao, njega predstavlj­ali kao sotonu.

„Sotona sam i đavo, iako nijednu ružnu reč o Albancima nisam rekao, samo zato što iz ambisa zajedno sa Đurićem i Vladom Srbije pokušavam da izvučem nešto za srpski narod što ne bi bilo ponižavaju­će, što bi sačuvalo naš obraz, naš narod, jer ako se trend nastavi, za 15 godina nećemo imati Srba na KIM, da dobijemo više nego u Ahtisarije­vom planu“, objasnio je on.

U tim uslovima, kako prenosi, pokušavamo da izvučemo najviše što je moguće za Srbiju i Srbe, da se vrzino kolo sukoba prekine.

Naglasio je da se bori da se očuva mir za našu decu, dodajući da je prethodnih šest

godina to radio i da to poštuju u međunarodn­oj zajednici, ali samo kod nas se to ne poštuje, već uzima kao gotova činjenica i kukavičluk.

„Naša armija je danas dvostruko snažnija. Za neke se mir podrazumev­a, a tako lako bi zapalili sve, pa bi se onda švrćkali od Kembridža do Njujorka. Ja nemam nameru da napuštam Srbiju“, podvukao je on.

- Neki koji me kritikuju vise vole NATO nego srpsku vojsku - kaže predsednik i dodaje da srpska vojska ne može da bude prisutna na KIM upravo zbog prisustva NATO, jer bismo time doveli Srbiju u sukob sa tom vojnom alijansom.

Vučić je tim rečima prokomenta­risao izjavu admirala Džejmsa Foga, komandanta Komande združenih snaga NATO u Napulju, tokom njegovog boravka na severu Kosova da je „NATO veoma, veoma snažan i unutar i izvan Kosova“i da Kfor ima „apsolutno dovoljno vojnika u slučaju nemira u kontekstu pitanja podele Kosova“.

Neki koji me kritikuju više

vole NATO nego srpsku

vojsku

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia