Alo!

Hteo bolji život, vraćen nam u sanduku!

Na Željko Grujić (41) iz Bora poginuo je visine gradilištu u Beču prilikom skoka sa od osam metara jer se prilikom istovara uplašio da će ga zdrobiti metalni kontejner

- Piše: S. Z. BOŽINOVIĆ redakcija@alo.rs

Željko Grujić (41), geolog iz Bora, poginuo je na gradilištu u

Beču, gde je radio kao rukovodila­c krana. On je stajao na kontejneri­ma, kačio kuku na njih i navodio kolegu koji je upravljao kranom kako da ih prebacuje jedan na drugi. U jednom trenutku je dunuo jak vetar i Željko se uplašio da će ga kontejner, koji se na momenat zaneo, zdrobiti, zbog čega je skočio sa visine od osam metara. Prilikom pada na metalni gelender zadobio je teške povrede, od kojih je četiri sata kasnije preminuo u bolnici.

Za sobom je ostavio tri ćerke, neutešnu suprugu i roditelje, koji su jedva smogli snage da govore o sinu jedincu.

- Samo je želeo bolji život za svoju porodicu, a vratili su nam ga u sanduku! Želeo je da zaradi za svoje tri ćerke od 15, 12 i četiri godine, a one će sada rasti bez oca. Kuća nam je zanavek zavijena u crno, nema nam više života - kroz plač kaže Vojislavka (67), majka nesrećnog Željka, svog jedinca.

Pre nego što je otišao u Austriju, Željko je radio kao geolog u Rudarsko-topioničar­skom basenu „Bor“, ali je napustio posao i otišao želeći boji život. U Beču je radio kao kranista za austrijsku firmu „Por“.

Bio je to nesrećan slučaj, tako su nam rekli naši ljudi koji tamo rade. Željkov posao je tog crnog dana bio da sa kolegom ređa metalne kontejnere visoke dva metra. Naš sin je stajao na kontejneri­ma, kačio kuku i navodio kolegu koji je upravljao kranom kako da ih prebacuje jedan na drugi - bolnim glasom govori otac Dušan (74).

Kako priča nesrećni otac, Željko se popeo na tri kontejnera i navodio kolegu kako da četvrti postavi na vrh.

Iznenada, kako su nam ispričali, počeo je da duva jak vetar i ka njemu se zaneo kontejner koji je kran već prenosio. Naš Željko se uplašio da grdosija ne padne na njega, da ga ne zgnječi. Kolega na kranu je video da naš sin planira da skoči da bi spasao živu glavu i doviknuo mu je da to ne čini. Međutim, naš jedinac je skočio… Nije valjda čuo kolegu od tog vetra. Kažu nam da je pao na metalni gelender i nastradao. Odmah je pozvan helikopter sa medicinsko­m pomoći, koji ga je prebacio u bolnicu, ali mu nije bilo spasa - promuklim glasom objašnjava Dušan, koji sa suprugom Vojislavko­m ne može da se pomiri sa istinom da su izgubili sina jedinca.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia