Alo!

PLAMEN VISOK 20 METARA

- Beograd@alo.rs

Veliki požar koji je izbio u utorak oko 22 sata u Zemunu, u ulici Cara Dušana 268, lokalizova­n je juče oko četiri sata ujutru.

Plamen vatre koja je zahvatila salon nameštaja „Numanović pro domo“, fabriku „Gaj inženjerin­g“i jednu privatnu kuću, prema rečima očevidaca, bio je visok 20 metara. Prema navodima vatrogasac­a, u jednom od magacina koji je goreo nalazili su se plastika, boje i lakovi, koji su lako zapaljivi.

Prema saopštenju MUP-A, požar je zahvatio površinu od 3.600 kvadratnih metara, a u gašenju je učestvoval­o ukupno 157 vatrogasac­a spasilaca sa 32 vozila iz brigada Beograda, Stare Pazove, Pećinaca, Rume, Sremske Mitrovice i Pančeva. Osim pripadnika MUP-A, na licu mesta bila su i četiri pripadnika Vojske Srbije sa jednim vozilom, četiri radnika beogradsko­g Aerodroma „Nikola Tesla“sa jednom cisternom, kao i 11 cisterni JKP „Vodovod i kanalizaci­ja“.

Vatrena stihija pretila je da se proširi i na okolne objekte, pa se, prema rečima ministra unutrašnji­h polova Nebojše Stefanović­a, koji je bio na licu mesta, pratila iz sekunde u sekundu, zbog eventualne evakuacije.

Prema njegovim rečima, vatra se pojavila u jednom od objekata koji je skladište ili fabrika nameštaja, te je „očigledno da je odatle krenuo da se širi požar“. - Preduzimaj­u se sve mere koje su potrebne da bi se vatra ugasila, ali nažalost je veoma teška situacija jer je veliki požar i teško se prilazi. Vatrogasci ulaze u svakom trenutku u sve zgrade i rizikuju svoje živote da bismo to rešili - rekao je Stefanović obraćajući se novinarima na mestu požara i dodao da će o uzrocima požara moći da se govori narednih dana, kada se obavi kompletan uviđaj.

Kako „Alo!“saznaje, ceo slučaj je sada u rukama petog odeljenja uprave kriminalis­tičke policije, koja će utvrditi tačan uzrok požara. Prema izveštaju Hitne pomoći, tokom gašenja požara šest vatrogasac­a se nagutalo dima, kao i dvoje građana, od kojih je jedan (43) zadobio opekotine prvog i drugog stepena.

- Vatrogasac starosti 43 godine pretrpeo je opekotine prvog i drugog stepena, ali nije odveden na dalje lečenje, a drugi, 39 godina star, ima opekotine grudnog koša prvog stepena i prebačen je u Urgentni centar - rečeno je u Hitnoj pomoći.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia