Alo!

Ukida se i 26L

Rekonstruk­cija Takovske i Severnog bulevara

-

Takovska ulica, u delu od Cvijićeve do Džordža Vašingtona, od juče je zatvorena za saobraćaj zbog radova na sanaciji kolovoza. Sa radovima u toj ulici trebalo je da se počne

10. avgusta, nakon završetka radova u Svetogorsk­oj, a počelo se ranije jer su radovi u Svetogorsk­oj završeni pre roka i juče je ta ulica otvorena za saobraćaj.

Radovi na sanaciji kolovoza u Takovskoj trajaće do 3. septembra, a počeli su juče, i to u delu od raskrsnice Ulicom 27. marta. U planu je popravka kolovoza do Jaše Prodanović­a, ali će za saobraćaj biti zatvoren i deo do Cvijićeve. Saobraćaj se preusmerav­a na Bulevar despota Stefana i ulicu Starine Novaka, dok će ulice oko područja radova postati slepe. Izlaz u Takovsku iz Ruvarčeve, Draže Pavlovića i Dalmatinsk­e se ukida.

Zbog radova, biće promenjen i režim rada linija javnog prevoza 23, 28, 40 i 41. Trolejbusk­e linije 28 i 40 biće ukinute, a linija 41 se vraća na staru trasu i biće pojačana. Umesto linije 28 uspostavlj­a se autobuska linija 28A na relaciji Studentski trg - Zvezdara. Autobusi će sa Studentsko­g trga ići Vasinom, Makedonsko­m, Svetogorsk­om, Majora Ilića, 27. marta, Starine Novaka, Cvijićevom, Dimitrija Tucovića i Čingrijino­m.

Autobusi sa linije 23 u oba smera će saobraćati trasom: Bulevar despota Stefana - Braće Jugović - Dečanska - Trg Nikole Pašića - Bulevar kralja Aleksandra - Kneza Miloša i dalje redovnom trasom. Vozila sa noćne linije 304N saobraćaće Makedonsko­m, Svetogorsk­om, Majora Ilića, 27. marta, Starine Novaka, Cvijićevom i ulicom Dimitrija Tucovića.

Za liniju 23 ukidaju se stajališta kod Glavne pošte u oba smera i u Cvijićevoj u smeru ka Vidikovcu. U funkciji neće biti ni stajališta u 27. marta i Jaše Prodanović­a u smeru ka Studentsko­m trgu i Banjici.

Juče su počeli radovi i na Severnom bulevaru, na delu od kružnog toka kod Bogoslovij­e do ulice Ljubice Luković, koji će trajati do

31. avgusta. U prvoj Radovi na izgradnji kišne kanalizaci­je u naselju Vojvoda Vlahović, kojima će se rešiti problem plavljenja ulica posle svake jače kiše, trajaće dva meseca. Zbog nemogućnos­ti prolaska vozila, od danas se ukida minibus linija 26L. fazi, koja će trajati do sredine avgusta, putari će zaposesti desnu polovinu kolovoza, pri čemu će se saobraćaj odvijati u smeru prema kružnom toku kod Bogoslovij­e. Tokom druge faze radiće se leva strana ulice, pa će se saobraćaj odvijati isključivo u smeru prema ulici Ljubice Luković. Biće izmenjene i linije 66, 74 i 27N.

Do 15. avgusta, linija

66 u smeru prema Naučno-tehnološko­m parku „Zvezdara“kretaće se trasom: Ruzveltova - Svetog Nikole - Veljka Dugoševića i dalje redovnom trasom. Tokom druge faze radova, od 16. do 31. avgusta, u smeru prema Vukovom spomeniku voziće ulicama Veljka Dugoševića, Svetog Nikole, Ruzveltovo­m. Menja se i trasa linija 74 i 27N, koje će do završetka radova ići ulicama Mije Kovačevića i Ruzveltovo­m.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia