Alo!

Celo selo čeka da Šešelj plati pivo!

„Čuli smo da je nešto bio bolestan nadamo se da je dobro i da će nam uskoro doći“, poručuju Hrtkovčani

- Piše: JELENA ĐONDOVIĆ jelena.djondovic@alo.rs

Hrtkovce, mesto u kojem je, prema presudi Haškog tribunala, šef SRS-A činio ratne zločine, a odskora i mesto u kojem Vojislav Šešelj ima kuću, obišla je juče ekipa „Alo!“.

Šešelja tamo nismo zatekli, a odmah smo shvatili da ne postoji meštanin koji ne zna gde se tačno nalazi njegova kuća, čija fasada je skoro simbolično okrečena u stranačku boju, plavu. Takođe, u Hrtkovcima ima onih koji ovu kuću zaobilaze u širokom luku, ne žele da govore o njoj, a ni da prolaze pored... Ali, sam komšiluk, meštani koji žive u neposredno­j blizini Šešeljeve kuće, kako smo se uverili na licu mesta, oduševljen je novim komšijom i sa nestrpljen­jem čeka da on počne tu češće da dolazi i druži se sa njima.

Njih desetak zatekli smo ispred lokalne prodavnice, koja se nalazi tačno preko puta kuće, u kojoj će biti smešten i mesni odbor SRS-A, kao i kancelarij­a komiteta za njegovu odbranu pred Sudom u Hagu. Rashlađiva­li su se pivom i odmarali su se. Bili su i više nego raspoložen­i za razgovor... Među njima bilo je i Mađara, a svi uglas rekli su nam da iščekuju da im novi komšija dođe, da ih počasti pićem i uživa s njima u debeloj hladovini i razgovorim­a.

- On je jedna veličina, celi svet je čuo za njega, a postao je naš komšija! Kako da nam ne bude milo? Čuli smo da je nešto bio bolestan - nadamo se da je dobro i da će uskoro doći, a kada dođe, bio bi red da nam kupi bar gajbu piva, da zajedno nazdravimo ovde - rekle su nam komšije.

Jedan od njih, čika Nikola, koji je član radikala još od 90-ih, kaže da njegovoj sreći nije bilo kraja kada je čuo da će imati priliku da uživo vidi svog partijskog šefa.

- Šta mislite koliko sam se obradovao kada sam čuo da će baš Voja da boravi ovde i bude moj komšija, da ću moći uživo da ga gledam i pričam sa njim, a ne kao dosad, samo na televiziji - kaže nam on.

Nikola je na sebe preuzeo i zaduženje da kao dobri komšija čuva kuću dok vlasnik nije tu i da vodi računa o svemu. Ekipi „Alo!“sa zadovoljst­vom je otključao vrata i pokazao kako sve izgleda iznutra.

- Ovo će biti njegova kancelarij­a, evo, vidite, tu je čuvena fotelja, na kojoj je sedeo kada je onda

 ??  ?? „Vrati se, vojvodo, u Hrtkovce ponovo“
Petak, 3. avgust 2018.
Fotelja na kojoj je sedeo Šešelj ušla
u istoriju
„Vrati se, vojvodo, u Hrtkovce ponovo“ Petak, 3. avgust 2018. Fotelja na kojoj je sedeo Šešelj ušla u istoriju

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia