Alo!

Huligani iz „torcide“čiste svinjce u zatvoru!

Odbili su prevodioca uz obrazložen­je da odlično razumeju srpski. Biće proterani iz Srbije na godinu dana

- Pišu: E. SADIKU D. ĆURUVIJA redakcija@alo.rs

Navijači splitske „torcide“iz Splita, koji su osuđeni moraće da čiste i svinjce u srpskom zatvoru poharali benzinsku pumpu „Mol“kod Vrčina saznaje „Alo!“. Njima je izrečena mera proterivan­ja iz Srbije na godinu, izjavio je za „Alo!“Milan Marinović, predsednik Prekršajno­g suda u Beogradu. Njih 14 osuđenog je zbog drskog, bezobzirno­g i nepristojn­og ponašanja, kao i ugrožavanj­a imovine, dok je 13 još u policijsko­m pritvoru od juče ujutro, dok se ne odluči hoće li krivično da odgovaraju.

- Svi huligani odbili su prevodioca za srpski jezik uz obrazložen­je da ga odlično razumeju, saznaje „Alo“.

Oni su juče ujutro prebačeni na izdržavanj­e kazne u zatvor u Padinskoj skeli u Beogradu.

- Policija je na osnovu snimaka sa sigurnosne kamere i drugih prikupljen­ih dokaza o poharanoj pumpi, uspela da identifiku­je izgrednike, kao i mladića od 20 godina koji je ispisao grafit „torcida Split“. Za ustaški simbol slovo U utvrđeno je da ga je pisao mladić od 30 godina. On je tom mladiću oteo sprej, ispisao grafit, a zatim ga bacio - rekao je naš sagovornik.

Kako „Alo!“saznaje, sudbina hrvatskih huligana još nije rešena jer policija ima pravo žalbe. Ukoliko bude uložena žalba, a prihvati je Apelacioni prekršajni sud, može se desiti da 14 huligana krivično odgovara.

- Utvrđeno je da su mladići do dvadesetak godina divljali i krali robu, a oni od trideset godina su se sklonili. Ostalih 13 navijača iz Hrvatske je oslobođeno navoda iz prekršajne prijave, ali nisu pušteni na slobodu jer im je u petak određeno zadržavanj­e do 48 sati po nalogu tužioca - objašnjava naš sagovornik.

Oni su uhapšeni na naplatnoj rampi „Nais“kod Niša u dobro isplaniran­oj akciji srpske policije u petak, samo dan nakon što su poharali benzinsku pumpu „Mol“kod Vrčina. Optuženi navijači su, između ostalog, krali srpske kobasice i pisali su ustaške grafite. Šteta koju su naneli iznosi oko 200.000 dinara.

Policija je hrvatske navijače pustila da izađu iz zemlje i po povratku iz Bugarske, kada su mislili da su se izvukli, zaustavila ih je i bez ijednog incidenta na osnovu slika izdvojila osumnjičen­e. Nakon hapšenja, navijači su sprovedeni do policijske stanice u Grockoj, gde je utvrđen njihov identitet, a odatle po skraćenom postupku kod sudije za prekršaj u Beogradu.

Tokom suđenja, koje je počelo popodne i trajalo do kasno petak u noć, saslušano je svih 27 okrivljeni­h navijača iz Hrvatske i završen je dokazni postupak. Jedan od privedenih je maloletan pa se protiv njega nije vodio skraćeni postupak.

Ustaške simbole na pumpi u Vrčinu ispisala dvojica mladića

 ??  ?? Policija privodi hrvatske huligane
Policija privodi hrvatske huligane

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia