Alo!

POTEGAO PIŠTOLJ NA SINA, PA UBIO ŽENU!

Mijović je u gušanju usmrtio suprugu Vesnu (46), a kada je video šta je uradio, pucao je sebi u glavu

- Piše: S. ILIĆ redakcija@alo.rs

Novak Mijović (52) ubio je iz pištolja ubio svoju suprugu Vesnu Mijović (46), u petak naveče oko 22 časa, u zgradi u ulici Braće Dirak u širem centru Jagodine. Po svemu sudeći, tragediji je kumovao alkohol, jer u zgradi svi tvrde da je Novak voleo da popije.

- Ubistvu je prethodila porodična svađa supružnika Mijović. Da bi zaštitio majku, umešao se jedan od njihovih sinova. Novak je tada potegao pištolj i prislonio ga sinu na čelo. Došlo je do gušanja i u jednom trenutku pištolj je opalio prema Vesni. Pogođena hicem iz pištolja, Vesna se srušila u lokvi krvi. Tog trenutka, akteri sukoba su zastali. Novak se zbunjeno osvrnuo, kao da je iznenada shvatio šta se desilo, a potom, pre nego što je iko mogao da ga spreči, prislonio sebi pištolj na glavu i opalio - kaže izvor blizak istrazi.

Novak je bio je zaposlen u „Pošti Srbije“kao šef ispostave u selu kraj Jagodine. Vesna je takođe radila u „Pošti“kao spremačica. U Jagodinu su se doselili pre nekoliko godina sa Kosova i Metohije, prema kazivanju komšija iz okoline Đakovice. Izbegli su teror Albanaca i u Jagodini iznajmili stan u kojem su

podigli četvoro dece, dva sina i dve kćeri. Sa svoje dve plate uspeli su da ih podignu i školuju. Bilo je u njihovom stanu i radosti i veselja, a sada se iznenada dogodila tragedija. Veruje se da je svemu kumovao alkohol.

- Svi znaju u zgradi da je Novak voleo da popije, ali nikoga nije uznemirava­o. Čula se povremeno

galama iz njihovog stana, ali to je nekada bilo i u veselju. Bili su porodični ljudi, posebno Vesna koja se posvetila deci. Imaju četvoro zlatne dece. Skoro su imali radost i veselje zbog rođenja unuka. Vesna je bila presrećna. Novak i Vesna su živeli u stanu sa ćerkom i sinom, jer se jedna ćerka udala a sin je bio na studijama. Niko nije slutio tragediju koja se dogodila iznenada - priča komšinica Dušanka.

Većina komšija u ulazu 32 izbegava da govori o tragediji. Tvrde da te večeri nisu bili u stanu ili da su čuli pucnje i buku, ali da su verovali da to deca bacaju petarde. Za ubistvo i samoubistv­o u stanu komšija saznali su kada je nastala buka dolaskom Hitne pomoći i policije.

U Višem javnom tužilaštvu potvrdili su da se kod Mijovića dogodila tragedija i da su dali nalog za obdukciju. Potvrđeno je da je Novak posedovao pištolj uz dozvolu. Policija u međuvremen­u po nalogu tužioca, a na osnovu tragova s uviđaja i iskaza očevidaca, utvrđuje detalje teške nesreće u stanu Mijovića.

 ??  ?? Nedelja, 5. avgust 2018.
Nedelja, 5. avgust 2018.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia