Alo!

BEŠIKTAŠ kao zla kob

- Piše: KONSTANTIN RADULOVIĆ konstantin.radulović@alo.rs

Ukoliko Zoran Mirković uspe da probudi ekipu Partizana i preko Nortsjalen­da izbori plasman u plej-of Lige Evrope, na poslednjem stepeniku pred ulazak u grupnu fazu tog takmičenja čekaće ih mečevi protiv Bešiktaša. Ili možda LASK, što je ipak teško očekivati, jer je tim iz Istanbula veliki favorit.

Turska ekipa nije tako moćna kao ona koja je pre četiri godine ukupnim rezultatom od 6:1 savladala crno-bele u grupi C istog takmičenja, ali i dalje je dovoljno jaka da se bez ustezanja tvrdi da tim iz Humske nije imao sreće u žrebu. Čak i da srpski osvajač kupa nije u ozbiljnoj krizi rezultata, a pre svega igre, turski tim bi bio favorit, što govori i ukupna vrednost tima, koja iznosi 70 miliona evra, naspram Partizanov­ih 30 miliona. Svestan je i novi strateg crnobelih da neće biti lako, ali on je potpuno fokusiran na sutrašnji put u Dansku i na za dan kasnije zakazan meč u predgrađu Kopenhagen­a.

- U ovom trenutku ne razmišljam­o o poslednjem kolu kvalifikac­ija za Ligu Evrope, jer pred sobom imamo ozbiljan zadatak koji nas očekuje već u četvrtak u Danskoj, a potom i u Beogradu. Kada savladamo prve prepreke kroz dve utakmice, onda naš fokus može biti sledeće kolo - poručio je odmah posle žreba trener Partizana.

Sličnog razmišljan­ja je i crnogorski reprezenta­tivac Marko Janković, koji izuzetno ceni ekipu Bešiktaša.

- Ne treba srljati i razmišljat­i unapred, već isključivo ići korak po korak. Ako ostvarimo pozitivan rezultat, što svi želimo, onda možemo da pričamo o Bešiktašu, o kojem ne treba trošiti reči - rekao je Janković.

Turski tim je 2014. godine u grupnoj fazi pregazio Beograđane, a sada je potencijal­ni rival u poslednjem kolu

kvalifikac­ija

Prvo Danci, pa pričamo o

plej-ofu

Zoran Mirković

 ??  ?? Veliki favorit: Rajan Babel Loš početak godine: Fudbaleri Parizana
Veliki favorit: Rajan Babel Loš početak godine: Fudbaleri Parizana

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia