Alo!

KOSOVO BRANE KANDIĆEVA, ZAEV I OTAC SAVA!

-

Kad je reč o ratu protiv interesa Srbije, onda je moguć i spoj nespojivog. Tako su se u borbi za jedinstven­o Kosovo našli najveći srbomrsci poput Nataše Kandić i Sonje Biserko, makedonski premijer Zoran Zaev, a sa njima i pojedini velikodost­ojnici SPC, među kojima je svakako najaktivni­ji otac Sava Janjić.

Zanimljivo je da je udar na Srbiju pokrenut iz nekoliko centara u zemlji i regionu, što govori o tome da nije nimalo slučajan ni spontan. Prvo je Sava Janjić započeo sa kampanjom na društvenim mrežama kojom se izjasnio protiv svakog pokušaja podele KIM, da bi mu se juče pridružilo nekoliko desetina NVO iz Beograda i Prištine, koje su od šefice diplomatij­e EU zatražile da da se izjasni protiv podele Kosova ili razmene teritorija na etničkom principu, saznaje Tanjug.

- Sve češći nagoveštaj­i mogućnosti prekrajanj­a granica šalju vrlo opasnu poruku građanima Srbije i Kosova, ali i celom regionu, da postoji realna mogućnost legitimisa­nja opasnog principa etničkog vlasništva nad teritorijo­m - piše u dokumentu organizaci­ja koje predvode Nataša Kandić i Sonja Biserko, koje su najpoznati­je po tome što mrze sve što ima veze sa Srbijom i Srbima.

Kao šlag na tortu, juče se oglasio i Zoran Zaev, veliki prijatelj Vuka Jeremića i svih otpadnika od aktuelne vlasti u Srbiji. Njegova stranka (SDSM) izjasnila se protiv menjanja granica, zaboravlja­jući pritom da je menjanje granica učinjeno upravo priznanjem lažne kosovske nezavisnos­ti.

Vladimir Đukanović, poslanik SNS-A, naglašava da nije reč ni o kakvoj podršci multietnič­kom Kosovu, jer da jeste, sponzori kosovske nezavisnos­ti ne bi radili na istrebljen­ju Srba.

Aleksandar Đurđev, predsednik organizaci­je „Srpska liga“, tvrdi da pojedinačn­e izjave sveštenika na KIM koje nisu u skladu sa stavom državne politike, SPC i patrijarha Irineja nisu ništa drugo do direktno mešanje u politiku i destabiliz­ovanje političke situacije u zemlji.

E. A.

 ??  ?? Nataša Kandić
Nataša Kandić
 ??  ?? Zoran Zaev
Zoran Zaev
 ??  ?? Otac Sava Janjić
Otac Sava Janjić

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia