Alo!

Verujem u pobedu i mečeve s Bešiktašom

- Konstantin.radulovic@alo.rs

Piše: K. RADULOVIĆ Dugo je trajala saga u vezi sa prelaskom Gorana Zakarića iz sarajevsko­g Željezniča­ra u Partizan, a sada, kada je krilni napadač zadužio crno-beli dres, veruje da će u Humskoj ostaviti dubok trag. Prvu priliku da upiše nastup u ekipi osvajača Kupa imaće već sutra, kada tim Zorana Mirkovića gostuje danskom Nortsjland­u u 3. kolu kvalifikac­ija za Ligu Evrope (19.45, SK1). Sportska javnost i navijači očekuju pozitivan rezultat, uprkos svim organizaci­jskim i rezultatsk­im problemima s kojima je Partizan suočen, a Zakarić ističe da mu taj pritiska ne smeta.

- Od malih nogu sam želeo da igram za Partizan i dolazak u Beograd za mene je ispunjenje sna. Svi su me odlično prihvatili, a posebnu zahvalnost dugujem cimeru Ognjenu Ožegoviću, koji mi je mnogo pomogao u ovom uvodnom periodu u novom klubu - kaže Zakarić i nastavlja:

- Očekuje nas veoma važna utakmica protiv danske ekipe i neizmerno sam srećan što su u klubu odlučili da me licenciraj­u za taj meč. Nadam se da ću dobiti priliku da zaigram i pomognem ekipi. Ukoliko se to zaista dogodi, daću sve od sebe, a stvarno mislim da ekipa ima kvalitet da ostvari pozitivan rezultat i izbori mečeve plejofa protiv Bešiktaša. Tu pobedu uopšte neće biti jednostavn­o izvojevati, jer igra koju su crno-beli pružili u nedelju na svom stadionu protiv Mladosti iz Lučana (0:0) bila je nedostojna evropske scene.

- Bio sam na stadionu, ne i u ekipi, i stvarno mi je žao što nismo pobedili. Ipak, siguran sam da će sve biti mnogo bolje iz dana u dan i da ćemo pronaći pravu igru za dobar rezultat - kaže Zakarić. Dok Zakarić još treba da se bori za svoje mesto u ekipi, Milan Lola Smiljanić je odmah po dolasku zauzeo mesto u veznom redu crno-belih i na meču protiv Mladosti bio najbolji pojedinac u redovima Partizana. - Ova ekipa ima kvalitet, bez obzira na loš početak sezone. Protiv Danaca sutra očekujem da postignemo gol, jer bi nam mnogo značio pred revanš u Beogradu. Imamo potencijal da ih pobedimo i naravno da idemo na pobedu - kaže Smiljanić.

„Drago mi je što su u klubu odlučili da me prijave za mečeve protiv Nortsjland­a i nadam se debiju u crno-belom dresu“,

kaže Goran Zakarić

 ??  ?? Jedva čeka debi: Goran
Zakarić
Jedva čeka debi: Goran Zakarić
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia