Alo!

Na „Marakanu“uz božju pomoć!

Save „Svešteniku Draganu iz Hrama Svetog i šal“, sam za uzvrat poklonio Zvezdin dres kaže za „Alo!“srećnik iz Beograda

- Piše: VLADIMIR ZOGOVIĆ vladimir.zogovic@alo.rs

Priča koja je ganula sve zvezdaše. Sveštenici iz Hrama Svetog Save na Vračaru iznenadili su se kada su u ponedeljak ujutru otvorili kutiju za novčane priloge.

Unutra novčanik, dokumenta i sezonska ulaznica za mečeve FK Crvena zvezda. Na drugom kraju grada, u Resniku, Milan Marković (30) već peti dan očajava, mozga i traži izgubljena dokumenta, pomiren sa činjenicom da samo bog može da ga pogleda. Tako je i bilo, jer je bratstvo iz Hrama kontaktira­lo sa njim i vratilo mu izgubljenu propusnicu, pa je sinoć gledao svoju Zvezdu na meču sa Spartakom iz Trnave.

U danu kada je sa radom počeo njegov ugostitelj­ski objekat, desilo se nešto što ni u snu nije mogao da zamisli. Neko od gostiju ukrao mu je novčanik. Ovog vatrenog navijača crvenobeli­h više od svega brinulo je to što će ukoliko ulaznice budu rasprodate propustiti utakmicu. Međutim, zazvonio je telefon...

- Najpre sam mislio da me neko zeza, na svu moju muku. Kad ono, sveštenik Dragan iz Hrama Svetog Save kaže da je u kutiji za priloge pronašao moj novčanik i da se nađemo u 19.15. Mojoj sreći nije bilo kraja. Bog me je pogledao - priča u jednom dahu Milan Marković i nastavlja:

- Krađa se dogodila prošle srede, kada sam povodom otvaranja kafića u Resniku okupio društvo. Kada sva ta gungula završila, shvatio sam da mi je nestao novčanik. U njemu je bilo 15.000 dinara, platne kartice, dokumenta i sezonska ulaznica za utakmice Crvene zvezde. Bio sam očajan – dodaje on.

Gest sveštenika Dragana ga je veoma ganuo, pa nije znao na koji način da mu se oduži.

- Šta reći za gest sveštenika Dragana. Mi zvezdaši smo velika gospoda. Morao sam nekako da mu se revanširam, pa sam mu poklonio dres i šal Crvene zvezde. Bio je oduševljen. Naposletku, tvrdim, dao bih novčanik i gotovinu koja se nalazila u njemu, plus novac sa platnih kartica, samo da se kvalifikuj­emo u Ligu šampiona. Živim za taj dan - zaključio je

Milan Marković.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia