Alo!

Srbija je fabrika šampiona!

18 smo primat u konkurenci­ji igrača do „Potvrdili našom decom“godina. Cenimo klubove koji rade s

- Piše: V. ZOGOVIĆ vladimir.zogovic@alo.rs

Osvajanjem titule prvaka Evrope u juniorskoj konkurenci­ji (za igrače do 18 godina), srpska košarka očuvala je kontinuite­t uspeha u mlađim kategorija­ma - izjavio je Predrag Danilović, prvi čovek Košarkaško­g saveza Srbije.

Juniori Srbije su pobedom nad domaćinom Letonijom 99:90 u Rigi odbranili zlatnu medalju na kontinenta­lnom takmičenju.

- Ovog leta smo beležili velike rezultate, zlato je osvojeno u basketu, srebro su uzele juniorke, a juniori najsjajnij­e odličje. Prošle godine smo takođe bili prvi u ovom uzrastu, a sada smo potvrdili primat u Evropi. Važno je da imamo kontinuite­t dobrih rezultata u mlađim selekcijam­a. Zato cenimo rad klubova i želimo da stvaramo šampione - rekao je Danilović.

Proslavlje­ni srpski as uverenje da će jednog dana mnogo igrača iz juniorskog tima preći u A tim.

- Sa aspekta nekog ko je igrao košarku, prelazak iz juniora u seniore je osetljiv. Iskreno se nadam da će im klubovi dati više prostora, iako znam da to nije lako jer se traže rezultati. To je jedini način da dosta članova ove generacije pređe u A tim - poručio je Danilović.

Igor Rakočević, potpredsed­nik Košarkaško­g saveza Srbije, koji je bio uz juniore u Rigi u završnici, dodaje da je ovakav uspeh retkost.

- Plasirali su se na SP, a onda i odbranili zlato. U nekim momentima su igrali kao pravi seniorski tim, velike zasluge idu selektoru Bućanu - rekao je Rakočević. Ilić je u ime reprezenta­cije za veliki doprinos poklonio zlatne medalje iz Rige predsednik­u KSSA Daniloviću i generalnom sekretaru Dejanu Tomaševiću.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia