Alo!

Moj sin će se ubiti zbog hormona?!

- Nemanja.gavrilov@alo.rs

PIŠE: NEMANJA GAVRILOV

Plašim se za život mog Gorana! Non-stop plače, mnogo je razočaran. Dva puta je pokušao da se ubije, a najviše se plašim što mu nije nastavljen­a terapija! Ukoliko ne primi terapiju, biće mu ugrožen život, jer je već mesec i po bez hormona! Ne znam da li će preživeti ako ne dobije planiranu terapiju. Ako mu to preseku, nastaće ršum! - kaže na početku ispovesti za „Alo!“Dragica Radivojevi­ć, majka transvesti­ta Gorana Abdulova (34) zvanog Jovana Transica iz Železnika.

Abdulov se sumnjiči da je 8. jula ubio studenta Marka Radovića (24) sa sedam uboda nožem u njegovom iznajmljen­om stanu u Ševinoj 27 u Zemunu. Određen mu je pritvor do tri meseca pritvora, a njegova majka kaže da mu je život ugrožen, jer je dugo bez hormonske terapije, koju je primao zbog promene pola.

- Najviše me muči ta hormonska terapija, jer ne znam šta se dešava s tim. To me pokida najviše, jer je trebalo da bude operisan! Eto, taman kada je dočekao da bude operisan i da bude u svojoj duši, on je sada u zatvoru! Videla sam ga prošlog petka i koliko znam, za sada mu ne daju terapiju. Treba da proverim da li se nešto promenilo - kaže majka i otkriva da je njen jedinac u teškom psihičkom stanju.

- Plače non-stop, mnogo je razočaran! Dva puta je pokušao da se ubije! To mi je najgore, mnogo se plašim za njega! Katastrofa je što ne prima terapiju, to je izuzetno ozbiljna i opasna stvar! - priča ucveljena majka.

Kako ona kaže, sve što je radio kako

majka bi promenio pol „išlo je državnim putem”, a nedavno mu je u zatvor odnela dve ampule hormona jer treba da ih primi šest za mesec dana.

- U kontaktu sam sa endokrinol­ogom. Doktorka mi je na odmoru i rekla mi je da ćemo se dogovoriti kad stigne u Beograd. Zovem i raznorazne organizaci­je da pomognu, međutim, i

oni su na odmorima, pokušavam da mu pomognem preko njih! Ne bi smeli toliko da ga drže bez terapije, evo već mesec i po! Odnela sam mu samo dve ampule, a treba da primi šest za mesec dana. Goran dobija ampule čistog ženskog hormona, koje je redovno uzimao u Domu zdravlja Železnik. Nije to ništa privatno rađeno! priča zabrinuta majka.

Dragica Radivojevi­ć kaže da je njen sin u teškom psihičkom stanju i da se kaje zbog svega što se dogodilo.

- Poslednji put sam bila kod njega prošlog petka! Mnogo tuguje, svestan je svega… On to nije želeo, ali je bilo jače od njega! Sada treba dokazati da nije želeo da uradi to što je uradio i duša ga boli! Rekao mi je da stalno oseća mučninu, nervozan je, depresivan! Pije tri puta po pet miligrama „bensedina“i neki lek za depresiju. Goran je miran i kulturan dečko. Plašim se da ga taj trenutak, kad je to uradio, poremetio! Non-stop plače, bojim se za njega - kaže Dragica uz bolan uzdah.

Unakaženo telo Marka Radovića, studenta iz sela Bratač kod Nevesinja, pronađeno je 9. jula ujutru nedaleko od njegovog iznajmljen­og stana u Ševinoj 27 u Zemunu. Deset sati kasnije uhapšen je transvesti­t Goran Abdulov zbog sumnje da je 8. jula uveče došao u Markov stan i izbo ga na smrt. Abdulov je priznao zločin i izjavio da se kaje zbog svega što je uradio, tvrdeći da Marka i dalje voli. Pravdao se da je nož potegao u samoodbran­i i tvrdio da je Marko navodno bio nasilan prema njemu posle raskida ljubavne veze.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia