Alo!

Za Srbiju igram „dok ne umrem“!

- Piše: S. Ž. sport@alo.rs

Olga Danilović, najveća teniska senzacija u ženskom tenisu. Devojka koja se sa 17 godina veoma uspešno bori sa pojačanom medijskom pažnjom, naročito posle osvojene prve WTA titule u Moskvi.

Slavlje je trajalo svega nekoliko dana, Olga danas po paklenoj vrućini u Beogradu besomučno udara žutu lopticu. Trenira za početak US Opena. I to u seniorskoj konkurenci­ji.

Ćerka proslavlje­nog košarkaško­g reprezenta­tivca Predraga Danilovića je u ekskluzivn­om intervjuu za „Sportski žurnal“otkrila da joj je san da zaigra na Olimpijski­m igrama u Tokiju 2020. godine, ali da se ne opterećuje previše tim ciljem.

- Daleko je Tokio, za dve godine. Međutim, kome nije san da se pojavi na Olimpijski­m igrama. Samo da se pojavi tamo. Ako nastavim da napredujem ovakvim tempom, nadam se da ću uspeti da steknem rang koji će mi omogućiti da budem članica našeg tima u Tokiju. Tata je bio na Olimpijski­m igrama davno i osvojio je srebrnu medalju u Atlanti 1996. godine. Pričao mi je da je olimpijada nešto posebno - kaže Olga.

Naša sportska heroina uživa u ličnim uspesima, ali ističe da joj je nastup za FED kup reprezenta­ciju možda i važniji, vredniji...

- Igrati za reprezenta­ciju je najlepša stvar. Bar za mene. Od 12. godine sam članica reprezenta­cije i tamo se sjajno osećam. Za Srbiju igram „dok ne umrem“. Preko granica bola - dodaje ona.

Olga je novinaru Vladimiru Todoroviću objasnila kako podnosi to što je često odvojeno od porodice zbog brojnih putovanja.

- Na to nikada ne možete da se naviknete. Mnogo mi nedostaju i kad ih ne vidim dva dana. Nenormalno me podržavaju i sestra i brat. Iako imaju 12, odnosno 10 godina, ponekad mi deluje da su zreliji od mene. Roditelji su uvek tu. Često pričam sa tatom. Mama uglavnom putuje sa mnom na turnire zaključuje

Olga.

„Želja mi je da zaigram na Olimpijadi u Tokiju 2020. Tata mi je pričao koliko su olimpijske igre posebne“, kaže Olga za „Žurnal“

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia