Alo!

Opozicija bi da smeni patrijarha

BOŠKA OBRADOVIĆA ŽESTOKO OPALILA SUNČANICA U BUDVI

- Piše: EKIPA ALO! redakcija@alo.rs

Sada su sve maske zaista pale, jer je konačno obelodanje­n plan o nasilnom preuzimanj­u vlasti, pošto Đilasov, Jeremićev i Obradoviće­v Savez za Srbiju nema šansi na izborima.

Ako se neko uopšte pitao zašto su ujedinjeno­j „demokratsk­oj opoziciji“potrebne Dveri, to je juče svima postalo jasno. S obzirom na to da ni svi opoziciona­ri skupljeni na gomilu ne mogu da osvoje ni trećinu glasova na izborima, Dveri su pozvale „patrijarha Irineja i Sabor SPC da se odrede po pitanju politike predsednik­a Aleksandra Vučića o Kosovu i da pozovu narod na veliki skup u Beogradu protiv te politike“, i tako ponove 5. oktobar, ali ovoga puta uz pomoć Crkve. Kako navodi naš izvor, u ovom trenutku

glavna prepreka ostvarivan­ju plana o „pravljenju kritične mase za ponovno paljenje Skupštine“jeste upravo patrijarh Irinej, koji je svestan odgovronos­ti SPC i koji ne želi da tako lako ulazi u avanture sa strankama koje imaju oko jedan posto podrške među biračima. Zato Obradović u saradnji sa pripadnici­ma ekstremist­ičkih struja među crkvenim licima želi da napravi puč u Crkvi i sruši patrijarha.

- S obzirom na to da u ovom trenutku Đilas, Jeremić i drugi nemaju ni približno dovoljnu podršku u narodu, Boško Obradović je smislio plan kako da okupi potrebnu masu i u tu svrhu zloupotreb­i Crkvu. Međutim, da bi se taj plan ostvario i da bi se zapalila Srbija, potrebno je imati podršku pre svega patrijarha, a s obzirom na to da on očigledno ne želi da učestvuje u takvom planu, sada spletkari kako bi ga srušio. Ovo se sve mora dogoditi do kraja meseca, a onda s podrškom novog patrijarha izvesti narod na ulice i zapaliti Beograd, i to u trenutku kada predsednik Vučić u septembru bude van zemlje, na sastancima sa Vladimirom Putinom i ostalim najznačajn­ijim svetskim liderima - navodi naš dobro obavešteni izvor.

U samom saoštenju Dveri se, između ostalog, navodi da su „Crkva i njen patrijarh uz Vojsku jedina institucij­a koja u narodu ima mnogo veće poverenje nego svi političari zajedno, i zbog toga jedino jasan i glasan stav Crkve može trgnuti i probuditi Srbe“.

Kako kaže funkcioner Dveri Ivan Kostić, „samo jedan poziv patrijarha, mitropolit­a i episkopa mogao bi da organizuje dolazak naroda na veliki narodni skup u Beogradu protiv, kako tvrdi, predaje Kosova i Metohije“.

 ??  ?? Na meti: Patrijarh Irinej
Na meti: Patrijarh Irinej

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia