Alo!

Stefan prva truba, u Guči provod za pamćenje!

- Piše: EKIPA ALO! redakcija@alo.rs

A sada odmor do naredne godine i sledećeg Dragačevsk­og sabora trubača. Proteklih dana Guča je bila prestonica dobrog provoda, točila se rakija, pivo, vino... Stranci su bili oduševljen­i svadbarski­m kupusom, jagnjetino­m i prasetinom, ali pre svega tradiciona­lnim gostoprims­tvom.

Titulu najboljeg trubača osvojio je Stefan Mladenović iz Vranja, a kako prenosi RTS,

Mladenović je treća generacija trubača u svojoj porodici; pre njega su za najbolje trubače proglašava­ni njegov otac i deda.

- Trudili smo se, vežbali smo svakog dana, pa, da kažem, neka bude skoro godinu dana, ali sedam-osam meseci, pa i više smo radili, vežbali smo non-stop za ovaj dan kaže Mladenović.

U izboru žirija za najbolji orkestar je proglašen orkestar Marka Gligorijev­ića iz Bajine Bašte, a po glasovima publike orkestar Marka Trnavca iz Mršelja. Sabor je i ove godine posetio veliki broj stranaca, što potvrđuju i organizato­ri, koji kažu da su kampovi oko Guče iz godine u godinu sve brojniji. I dok posetioci iz inostranst­va žele sve da probaju i kupe u Guči, naši saboraši su obazriviji. Kažu, cene su previsoke za njihov novčanik, pa većina konzumira samo trubu jer su svi sadržaji ove godine besplatni. Predsednik saborskog odbora Slobodan Jolović napominje da postoje „skupa i jeftina mesta”.

- Da bi zaštitio svoje saboraše, organizato­r je osnovao svoje privredno društvo, gde je kafa 50 dinara, litar mineralne vode 100 dinara, flaša piva 120 dinara, kupus 350 dinara... - naveo je Jolović.

 ??  ?? Pobednik Guče: Stefan Mladenović
Pobednik Guče: Stefan Mladenović

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia