Alo!

POGINULI DOK SU PRINUDNO SLETALI!

Supruga Saše Popovića kaže da je Vojislav Stojičić ostavio otiske kao nepobitan dokaz posle pljačke zlatnog nakita od 100.000 evra

-

Prava drama odigrala se na nebu iznad Bečića! Dušan Simović (45), paraglajdi­sta iz Bijelog Polja, i Marijan Mikhail (28), turistkinj­a iz Egipta, srušili su se i poginuli usled velikog nevremena.

Tragedija se dogodila u sredu, u 18.45 sati, kada je jako nevreme praćeno kišom i vetrovima zahvatilo taj deo Crne Gore. Simović je pilotirao paraglajde­rom i vozio devojku iz Egipta, koja je tamo boravila kao turista. - To je bila prava borba za život! Krenuli su jaki vetrovi i videlo se kako se bore da se spuste! Sve više su gubili kontroli i visinu, a onda su pali na zemlju, što je bilo kobno po njih - kaže jedan svedok.

Na lice mesta došla je ekipa Hitne pomoći, ali im, nažalost, nije bilo spasa. Kako saznajemo, Simović je i dalje davao znake života, ali je preminuo na putu do bolnice u Podgorici. - Devojka je bila zavezana za instruktor­a na jednom paraglajde­ru. Njen prijatelj Omar Hesam Mohamed Gharieb bio je s instruktor­om na drugom paraglajde­ru. Oni su, oko 18 sati, poleteli sa uzletišta na Brajićima, kada ih je uhvatilo veliko nevreme. Posle drame iznad tla, sleteli su na Jaz sa teškim povredama, ali su nekoliko sati kasnije oboje izdahnuli - navodi crnogorski portal „cdm.me“i dodaje da je drugi par paraglajdi­sta bezbedno sleteo.

Simović je važio za veoma iskusnog paraglajdi­stu, bio je rukovodila­c Centra za obuku Paraglajdi­ng kluba „Dimank“iz Bijelog Polja i nagrađivan­i svetski prvak. N. Gavrilov

 ??  ?? Vojislav Stojičić
Suzana Jovanović
Vojislav Stojičić Suzana Jovanović
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia