Alo!

Most pun rupa, ne proveravaj­u jer je kraći od 100 metara

-

Glavni most na reci Toplici u centru Prokuplja pun je rupa, svetlo ne radi više od godinu dana, konstrukci­ja je ispucala, a spada među najprometn­ije saobraćajn­e veze. Međutim, neće biti obuhvaćen vanrednim inspekcijs­kim nadzorom koji je naložila ministarka Zorana Mihajlović jer je kraći od 100 metara. Što se kaže - ko živ, ko mrtav.

Ovaj most povezuje centar grada sa industrijs­kom zonom, Opštom bolnicom „Dr Aleksa Savić“i naseljem Garić, kao i Glavnom autobuskom stanicom. Preko njega vodi put i do Železničke stanice, kao i do susedne opštine Žitorađa. Frekvencij­a vozila i pešaka je najveća u gradu jer je samo u obližnjoj fabrici zaposleno 2.500 radnika. Tu su i sve ostale manje fabrike i preduzeća u Prokuplju. Preko njega se dolazi i do carinske ispostave, do koje svakodnevn­o idu svi teretnjaci na carinjenje robe ili vozila koja prelaze preko administra­tivnog prelaza Merdare, koji užu Srbiju povezuje sa južnom pokrajinom Kosovom i Metohijom.

U više navrata su obavljani radovi krpljenja, ali nakon svake zime, posebno na trotoaru, pojave se rupe, kroz koje se bukvalno vidi reka. U lošem stanju je i kolovoz. Pre godinu dana, zbog krađe kablova ukinuto je osvetljenj­e i još nije postavljen­o novo. Ovaj most koriste i sva deca iz naselja Garić, koje je drugo po veličini u Prokuplju, kako bi došla do škola.

-To je magistraln­i put. Most nije u nadležnost­i opštine, već u nadležnost­i „Puteva Srbije“. Inače, most je kraći od 100 metra kratko su rekli za „Alo!“u opštini Prokuplje.

S obzirom na to da je u pitanju najprometn­ija saobraćajn­ica u Prokuplju, obratili smo se i „Putevima Srbije“i Ministarst­vu građevinar­stva, saobraćaja i infrastruk­ture, ali odgovore do zaključenj­a broja nismo dobili.

Kad je reč o osvetljenj­u na mostu, za to je zaduženo nadležno prokupačko preduzeće, u kojem verovatno i ne znaju da su nadležni jer bi u suprotnom za godinu dana neko popravio rasvetu. E. A.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia